28 d'agost de 2008
Sense categoria
3 comentaris

Plagueta de Formentor (IV)

La forma lluitadora de defensar una idea de Ana Maria Moix, la circumvolució clara i estricta de Carme Riera, el to patriarcal, ferm i irònic de Josep Maria Castellet, l’impetuositat autobiogràfica de Marta Pessarodona, les fitxes acurades i sàvies de Cèlia Riba, l’escriptor sobre el polític de César Antonio Molina, la paraula esmolada i inventiva de J. C. Llop, la bellesa professoral de la lliçó de Perfecto Cuadrado, la defensa de les oblidades de la història de Maria Payeras, la càrrega autobiogràfica i referencial de Camilo José Cela Conde, el savoir faire tan subtil com dens d’Emili Manzano, la bonhomia i l’oralitat desfermada de Baltasar Porcel, la rotundiat en el judici de Jaume Vallcorba, etc.

Impressions accelerades d’uns dies (i unes nits) en l’escenografia d’un eden.
(…) 

He de sedimentar tanta d’acceleració, tantes de notes, tants d’instant perduts que xifren el teixit d’una xarxa d’encontres.

  1. Que en una famosa antologia de la poesia catalana del s. XX signada per Molas i Castellet (Ed. 62) ja no hi posaren El Pi de Formentor però hi varen posar El Pi Ver de Maria-Antònia Salvà: una rèplica -volguda o no- del poema costailloberià, segons va fer notar des del principi a La literatura moderna a les Balears un conco de Cèlia Riba, en Josep Maria Llompart.
    Gràcies per informar de la bonhomia porceliana. De la seva oralitat desfermada ja en teníem notícies.

  2. No tenc el teu correu t’ho escric aquí. Del petit ordenador “de butxaca”  del que vàrem parlar, la referència del nostre és ASUS Model:Eee PC 4G… easy to learn, to work, to play… Feliç escriure i jugar. El pots trobar d’oferta a PC Cityde Ciutat a un preu excel·lent ( 250 e$). Una abraçada amb sentor de murta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!