BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

PIC DE LA DONA, BASTIMENTS I PIC DE L’INFERN 13.08.2008

Per Joan Lladó
A mig agost, tres dels que no érem fora, vam quedar per fer una escapada a Pirineu amb l’objectiu de fer el Pic de l’Infern. L’Andreu, l’Anscari i el que escriu, ens decidírem de fer-ho tot encerclant els naixements del Ter i del Freser. Així és que, un cop aparcats a l’estació de Vallter 2000, l’emprenguérem cap a la Portella de Mentet (2409 m.)

El dia no es presentà en gaire bones condicions, però tampoc per iniciar la retirada.  Ara bé, en arribar a Mentet vam rebre les primeres notes de la melodia que no ens deixaria en tota la matinal: el vent de garbí. Calia doncs anar un xic abrigats.

Assolírem el Pic de la Dona (2704 m.) i sempre seguint el llom, ens plantàrem al Coll de la Geganta (2611 m.) Per l’Esquena d’Ase remuntàrem el Bastiments (2883 m.) En aquest darrer tram, orientat cap a llevant, restàrem resguardats de la insistent bufera del vent.

Seguint cap a ponent el fil de la serralada, observem cap a nord els Estanys de Comamitjana. Passem el Pic de Freser (2835 m.) i de seguida ens plantem al Pic de l’Infern (2869 m.) No ens hi entretenim gaire, el temps no hi convida i baixem cap a la cabana de Tirapits per esmorzar. Tot baixant ens mirem el Circ de Carançà i els seus bucòlics estanys. Seiem a la porta de cabana i ens cruspim l’entrepà mentre veiem passar alguns excursionistes.

Quan reprenem la marxa, el ferm del camí ens convida a fer-ho corrent i així baixem fins prop dels Aigols podrits, coneguts també com a Fonts del Freser. Enfilem el Coll de la Marrana (2529 m.) i tot seguit avall cap a les runes del vell refugi tot observant els isards que pasturen pels prats més enfilats.

Tornant cap a casa ens aturem a ca la Mercè de LLanars per fer un entrepà i el que s’escaigui.

Fins aviat,
Joan Lladó.

Les fotos: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.