BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

MATARÓ-ARGENTONA: LA DRECERA 17.06.2007

Per Joan Lladó

El diumenge disset, vam estrenar l’horari d’estiu: a les set del matí, deu corriolers amb ganes de tralla ja érem a la plaça emprenyant els veïns. El Maestro va dir d’anar cap a la vall de Riudemeia. Cap allà anàrem.

Com que teníem guanyada mitja hora i l’havíem de gastar, ens entretinguérem pel veïnat de Sant Jaume i pel marge esquerra de la riera d’Argentona. Esmerçàrem una hora per arribar a can Comalada. Però quina hora tan bén fruïda i treballada. Passàrem les runes de l’ermita de Sant Jaume, la font de Sant Jaume, la de Can Pardal, Can Volart, font d’en Garjoleta a la peça d’el Groc, travessem el torrent de can Bellatriu, fem un tram de la pista de llevant, baixem a la font de les basses de can Castells per un corriolet amagat en un bonic llom, can Castells, font dels plàtans de can Castells, el Rovell de l’Ou, Bosc de can Marianga i can Comalada. Què us en sembla? Bé, oi? Doncs vinga.
Continuàrem riera amunt i trencàrem a la vall de Riudemeia. Al desguàs del Fondo de la Gallega vam decidir de canviar de recorregut i anàrem vers la brolla de can Riudemeia. Enfila fort els primers metres. Flanquejàrem. Tornàrem a apretar fins el turó d’Aquença. Bona escalada. Arribàrem d’hora a Òrrius: no éren les nou. Encara no hi havia prou gana i decidírem d’enfilar pel cementiri i anar a can Blanc. Pujant la pista veiérem un corriolet i el tastàrem. No hi tornarem pas, em sembla. Ens menà altre cop a la pista i a can Blanc agafàrem el corriol que enfila a la font del mateix nom. És un tram força tècnic on hi ermerçàrem tota la nostra habilitat. En arribar a dalt, ens creuàrem amb un nombrós grup de ciclistes. Anàrem fins a cal Truc i baixàrem un altre cop fins a tocar de can Blanc, ara per ponent. En travessar el gual de la capçalera del torrent de can Blanc, un gran pollancre es bellugà al meu pas i l’espatlla se m’encastà a la forta escorça fent-me veure les estrelles. Bé. Repetim la jugada per baixar per la trialera de la linea elèctrica fins la pista del cementiri. Hi hagué un petit intent d’encigalada, però en haver-hi ja gana, baixàrem a esmorzar a Òrrius. Després cap a la platja que la canalla m’esperava. La resta ja us ho explicaran.Arreveure,
Joan Lladó.Els corriolaires: Adrià T., Anscari N., Carles Ll., Joan Ll., Manel T., Marcel T., Martí M., Miquel M., Sergi C. i Valentí T.

Distància recorreguda: 42 qms.
Desnivell acumulat +: 890 m.

Les fotos, cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.