BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

EL ROVELL DE L’OU 5.07.2007

Per Joan Lladó

Per ser un dijous, deunidó ja gentada: vuit, més un a mig camí. Hom decideix d’anar cap al Rovell de l’Ou a Argentona. Doncs vinga, som-hi.

Havent passat el caos de Mataró, sobretot l’avinguda d’en Puig i Cadafalch al seu tram de Poble Sec, travessem el veïnat de Sant Jaume, tot fent un petit repòs a l’ermita. Superem el repetjó -alguns- de sota can Volart.

Per damunt de can Marfà, arribem al Sot de can Bellatriu, el travessem i enfilem fins la pista tot passant per la cabana de l’indigent. En arribar al Rovell de l’Ou, l’Anscari encara no ha arribat i com que és d’hora, fem una petita però treballada volta. Quan tornem a lloc, el nou mamalló ja hi és i, sense aturar-nos, emprenem la pujada cap a la cabana dels caçadors. La llum d’aquelles hores amb els ratjos de sol
atravessant el bosc, fan del paratge un recer de pau i bonior.
Abans de la cabana fem el descens fins el camí dels porcs i reculem fins la granja per continuar-lo fins el torrent de Coll de Bocs. Tots en restem meravellats, sobretot en Marc, el californià. Resseguim el torrent, ara per corriol, fins tornar al camí dels porcs més al nord. Continuem i prenem el camí que salta a la vall de Maians per enfilar, des d’el coll del Turó de les Rovires, fins la cabana. Voltem l'”Oasis” per escalar el camí dels bonys que ens mena a les Planes de Can Salvi. Després per corriol, voltant cap a sud, ens plantem a les Planes de Can Nogueres.
Intentem un grapat de vegades de grimpar el talús dels camps superiors, però el camí és tan brut d’herbois i estepes, que no l’aconseguim cap dels agosarats. N’està gairebé a punt en Martí, però al darrer metre, la bici es desboca i perd l’equilibri. En un dels primers intents, en Martí havia trencat el suport del fre de disc posterior del quadre i per no perdre’s el gaudi del descens fins a casa, l’adoba amb tres brides de plàstic. Collonut!!!
Fem el descens des del dipòsit de can Bruguera fins a can Lladó. Fabulós. En aquest dijous no se li pot demanar res més.

Fins el proper, espero.
Joan Lladó.

Els corriolaires: Valentí T., Martí M., Marcel T., Marc T., Manel T., Joan Ll., Giovanni L., Anscari N. i Adrià T.
Dist. rec.: 28 qms.
Desn+ acum.: 720 m.
Les fotos, cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.