BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

DESFETA A LA RIERA DE CAN GENER (MATARÓ) 4.09.2007

Per Joan Lladó

Al capdamunt de la riera de Can Gener i per sobre mateix de les instal·lacions esportives de la Laru, s’hi han començat a construïr 25 xalets unifamiliars (vegeu-ne la descripció del promotor). D’aquesta acció m’en faig algunes reflexions:


1. Fan els habitatges abans de tenir els accessos i els vials en regla?

2. Il·lús de mi, em pensava que els ajuntaments democràtics aturarien les urbanitzacions aïllades i enmig del bosc. I els mateixos promotors ho diuen: “En pleno pulmón verde de Mataró”. Perquè collons s’ha d’anar a construir en aquells verals? Ajuntament de Mataró, no se us trinxa el cor?

3. Haig de suposar que manaires i promotors volen ajuntar can Vilardell, Les Sureres, La Cornisa (can Bruguera), Can Gener, Cal Marquès, Can Quirze i la Fornenca: una ciutat d’alçada. Si senyor.

4. Que potser és l’excusa per no poder créixer cap a les Cinc Sènies?

5. Si Mataró ha arribat al límit de creixement urbanístic, és a dir, a l’equilibri entre zona residencial, zona industrial, zona forestal i agrícola, que per cert a Mataró és molt ben delimitada, mala sort, amb això hem de viure. O potser volem una altre Premià de Mar?

Vegeu, vegeu les excel·lències d’aquests xalets i si podeu, acosteu-vos fins la zona. Els que sovint passàvem per aquells camins en tenim molta pena: han desaparegut. Si no aturem aquesta embranzida, ens ofegaran. Ni “pulmón” deixaran.

L’empresa promotora Lartec que, sobre el projecte, ja no hi trobareu res en la seva web.


  1. quin cinisme això de en ple pulmó verd de mataró… fastigós!
    per desgràcia aquestes situacions són cada cop més freqüents a tota l’àrea aquesta….
    jo en tinc un altre exemple: can quirze, tocant a les cinc sènies… un corriol que et permetia pujar fins a darrera del turó de mata… fa 6 mesos que van començar a edificar uns xalets (visibles des de les 5 sènies.. segur que saps quins vull dir) i van fer uns moviments de terra que van tapar el camí… però no passa res!!!!!
    salut

  2.      No puc entendre que l’ajuntament de Mataró permeti aquesta desfeta si no es que estan "pringats", es una llàstima que deixin malmetre d’aquesta manera els boscos que tenim, al final tot quedarà com les vistes d’autopista direcció barna, quatre pins i un munt de cases. Encara tinc la il·lusió que l’ajuntament reaccioni?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.