Bernat

Blocaire de poc costum

23 de novembre de 2004
Sense categoria
0 comentaris

Tensió al PP d’Alacant amb batalla “campal” inclosa

La selva de la política valenciana: Els zaplanistes partidaris de Joaquín Ripoll i els campistes partidaris de Manuel Ortuño acaben l’elecció de compromisaris a cops de puny. (n’hi ha més)


La batalla pel control del PP a Alacant fa sentir vergonya aliena. Ahir es va iniciar l’elecció de compromisaris amb greus altercats i una forta tensió, tot just 24 hores després de que Mariano Rajoy clausurara el congrés valencià. A Elx els partidaris de Francisco Camps i els de l’exministre Eduardo Zaplana van acabar a cops de puny, mentre que a Alacant i Elda els campistes van impugnar les votacions entre acusacions de frau i manipulació dels censos per part de la direcció provincial (la de Julio de España i Joaquín Ripoll). 
La batalla "campal" d’Elx -o més bé "zaplanal"-  va durar tres assalts i va acabar amb trencament d’urnes, el que va impedir que l’elecció pogués finalitzar malgrat les pressions d’Ángel Acebes perquè es votés.

El representant de la Generalitat a Elx, Manuel Ortuño, va denunciar el frau en els censos d’afiliats i va validar per notari el llistat remès per Madrid per a evitar la «vulneració» dels estatuts del partit. Ortuño sostenia que la votació estava suspesa al detectar que el cens va ser «inflat» per la direcció provincial en unes 400 fitxes. Els zaplanistes ho van negar i van considerar legal realitzar la votació.

El primer assalt va començar quan partidaris de Camps van convidar alguns periodistes a entrar en la sala de les votacions i guardes jurats contractats pels militants del partit afins a Zaplana van impedir l’entrada en el col·legi, provocant enfrontaments a cops de puny. Una hora més tard trencaven les urnes electorals a patades i s’enfrontaven per segona vegada. Poc després, mentre es discutia si s’anulava la votació, es donava el tercer i últim assalt.

Segons la portaveu municipal Josefa Martín: «Todo es un montaje de un señor que no tiene educación; que sabe que va a perder» -el que deia referint-se a Ortuño. Encara que jo crec que no va ser culpa d’un senyor si no d’una colla de destrellatats… Per què no pot haver una situació política decent al País Valencià?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!