El 70% d’abstenció és el camí el 10-N

Mentre la classe dirigent independentista segueix incapaç de posar-se d’acord per donar resposta a la sentència o deixa entreveure respostes poc ambicioses o tèbies (convocar eleccions catalanes, aturada d’un dia de país…) la convocatòria d’eleccions espanyoles el 10-N ens brinda, a parer meu, una nova oportunitat per canviar la dinàmica actual.

Quina estratègia d’ha de seguir el 10-N l’independentisme per il.lusionar la gent, crear un problema a l’estat i aconseguir una alt ressó i credibilitat internacional?

El 10-N no cal que ens presentem junts, ni tampoc separats. El 10-N cal que tots els partits independentistes demanin l’abstenció. El missatge és molt clar: Tu (Espanya) no deixes votar ni parlar de convocar un referèndum? D’acord, llavors Catalunya s’absté a les eleccions espanyoles amb més d’un 70% d’abstenció (almenys un 50% de votant independentista al que se sumaria al voltant d’un 20% de votant estructural abstencionista).

Amb quina credibilitat governarà el trifachito a Espanya sobre Catalunya? Amb quina credibilitat es proclamarà (posem pel cas) guanyador un PSC a Catalunya amb un 30% de votants repartits entre els partits del 155 (PP, PSC, C’s) i Podemos?

I el dia després? Segurament molts “catalanistes” assenyats ens diran: No podem deixar en mans dels unionistes els pressupostos de l’estat que han de revertir, en part, a Catalunya. Doncs sí, deixarem a les seves mans que continuin o millorin (si tant s’estimen Catalunya com diuen) amb la pobra taxa d’inversions (i execució real d’inversions) a Catalunya.

Cal que deixem d’anar amb el lliri a la mà i comencem a prendre decisions alineades amb allò que vam fer l’1 d’Octubre. Decidits, sorpresius i impactant amb creativitat. El 70% de Catalunya diu adéu, per sempre, a Espanya.

Aquest serà el nostre segon referèndum. Una part de la resposta a la sentència. Caldran més passos posteriorment, però cal començar a prendre riscos per tirar endavant.

Equivocats o no, les persones (i els països) avancen quan prenen decisions.

Afegeix un comentari