una entre tants

Bel Zaballa Madrid

Si t’apuges la faldilla, t’apujo el sou

Deixa un comentari

Em quedo astorada llegint això: Unes infermeres perden 30 euros de salari al mes per negar-se a dur minifaldilla.

No només les dones, pel fet de tenir pits i no tenir penis, cobren menys que els homes, sinó que, si no ensenyen cuixa i posen calents els malalts, encara cobren menys. Visca! I a sobre el gerent de l’hospital en qüestió (situat a Cadis, Espanya) les repta a denunciar-ho i assegura que la retirada del plus és justa perquè “és conseqüència de l’incompliment reiterat de la normativa”. Visca!

I tot això pretenen solucionar-ho amb llistes paritàries (no trobo cosa més discriminatòria: potser que deixem de pensar en gèneres i comencem a parlar de persones) i judicis ràpids sense pressupost.

Quan els qui governen admetin que la discriminació de gènere és una qüestió arrelada a la societat patriarcal i que fins que no canviïn els fonaments d’aquesta no desapareixerà la discriminació, podrem començar a solucionar el problema.

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 26 de març de 2008 per Bel Zaballa

  1. El que jo he llegit és que han d’anar uniformades i si no hi van no cobren un plus.
    Potser la cosa a denunciar seria l’obligació de dur uniforme o si aquesta obligació és una condició sobrevinguda a la contractació.  Vull dir que les infermeres d’uniforme n’han dut sempre i potser l’hospital aquest ara els ha canviat fent les faldilles més curtes i els obliguen a vestir així. Això sí seria criticable.

     

  2. Si formava part del contracte em sembla incontestable. Si algú vol anar, no sé, en burka a fer d’infermera que cerqui un lloc on li permetin, segons el contracte, a vestir així, i cap problema.

    Cal tenir present a parts iguals el sexisme cutre que potser practica un empresari xulesc i masclista però també certa hipocresia progre-puritana que s’indigna en excés cada cop que s’aprecia el valor afegit de l’encant femení, que a mi particularment em sembla fantàstic de mostrar.

    Res com una bata ajustada de totes formes, potser els qui critiquen la notícia es preocupen perquè pugui perdre’s aquesta alternativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.