una entre tants

Bel Zaballa Madrid

Posats a demanar…

Deixa un comentari
Hi ha moments que et sents un xic perduda i recórrer als clàssics conforta. Retrobar-t’hi, identificar-te amb els seus pensaments lúcids. Per això he anat a buscar en Pedrolo al prestatge del menjador, perquè tinc la sensació que tot això m’ha agafat en calces. Enteneu-me. La roba, les botes i el casc els duem posats de fa anys. Però m’he trobat amb el dubte de si he de treure la pols a l’armadura que roman a l’armari, o si se’m farà malbé si ho faig. Sóc escèptica, sí. No me’n fio. I no me’n vull fiar si no hi ha prou motius. Perquè ara per ara no vull renunciar a cap utopia. Per què ho hauria de fer?

Els comandaments de resistència són desplegats per tot el territori. Les trinxeres es caven a Osona, el Segrià, l’Horta, la Costera, a Felanitx, a Maó, el Capcir… Alçats contra els opressors, enarboren senyeres, desobeeixen les lleis i lluiten si cal cos a cos. Defensant la pàtria i el poble a qualsevol punt de la completa nació. Tampoc no penso renunciar a cap pam de terra. Per què ho hauria de fer?

Fa temps que cavem trinxeres i causem baixes. Que ens avancen per alguns fronts, sí, però també hem avançat per alguns altres. Resistint fins a vèncer. Ai, l’èpica! Tan estimulant. I potser tan perillosa. Ara sembla que tots portem un Braveheart a dins. N’hi ha que també hi portem un Serrallonga, i un Bolívar, i un Che, i una Emma Goldman, i un Xirinacs, i un Seguí, i una Lavinia… I ens refugiem en els qui ens fan sentir caliu, coherència, fermesa. En els nostres. Tampoc no vull renunciar a cap d’ells. Per què ho hauria de fer?

‘Posats a demanar, el límit és la utopia’. Manuel de Pedrolo

I arribada l’hora, obrirem l’armari i ens revestirem amb l’armadura, és clar.

Aquesta entrada s'ha publicat en Monòlegs interiors el 28 de setembre de 2012 per Bel Zaballa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.