Aaron Swartz, el fill d’internet

Aaron Swartz era un noi prodigi, i vés a saber la quantitat de coses més que hauria fet si no s’hagués llevat la vida l’any passat, quan només tenia 26 anys. Desenvolupador de l’RSS, co-propietari de Reddit, director del projecte Open Library… I també un activista. Fundador de la plataforma Demand Progress i un dels principals opositors a la llei SOPA nord-americana. Un lluitador per la llibertat d’internet, compromès per fer que la informació i el coneixement es trobessin a l’abast de tothom. Va guanyar molts diners, però els diners tant se li’n fotien, perquè ell ‘només’ pensava a fer un món millor. Alguns apunten que el setge a què el va sotmetre el departament de Justícia per haver-se descarregat milions de documents de l’arxiu acadèmic JSTOR va desembocar en el seu suïcidi.

A la xarxa se’n poden trobar centenars de referències, i  ara el film documental ‘The Internet’s own boy’ relata la seva història. El penjo aquí perquè el considero molt recomanable. ‘Una història personal sobre allò que perdem quan ens desentenem de la tecnologia i la seva relació amb les nostres llibertats civils’.