una entre tants

Bel Zaballa Madrid

Ressaca de Sant Jordi

Deixa un comentari

Allò que em va deixar més parada de “Quadern 2008”, de Joan Miquel Oliver, va ser veure la feinada que hi ha rere cada lletra de “Bombón Mallorquín”. Tot i que pugui semblar que a n’Oliver se li’n va i canta el primer que li passa pel cap, paraules sense sentit, tot té un motiu. Totes les cançons estan treballades fil per randa perquè tinguin exactament la musicalitat que n’Oliver vol. I que aconsegueix.

El llibre és un recull de pàgines de llibreta quadriculada plenes de gargots i proves, amb comentaris de n’Oliver sobre cada pàgina (segurament una de les parts més interessants del llibre) i amb la corresponent i agraïda transcripció de les seves anotacions inintel·ligibles.

L’única pega és que trobo que podrien haver ideat un format de llibre més còmode que aquest. Massa gran, pel meu gust, i amb l’obligació d’anar tombant el llibre per llegir les anotacions al marge.

Canviant de tema, però continuant amb llibres i aprofitant que avui, ressaca de Sant Jordi, ningú deu tenir ganes de parlar de literatura. Ahir vaig furtar “Els racons de la memòria” d’Isabel-Clara Simó, que corria per la redacció, i quan l’acabi em posaré amb “2666”, de Roberto Bolaño, el llibre que m’han regalat aquest Sant Jordi després de dies disparant indirectes.

I per acabar, només una cosa important:

Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres el 24 d'abril de 2009 per Bel Zaballa

  1. vola bitxo raro
    perquè aquí ja no t’hi volen
    ses madones, policies,
    quantes pors en ses garroves
    vola bitxo raro
    mes enllà de ses muntanyes

    🙂

    PD: no tinc la lletra i no estic segur de si el que hi diu a la cançó és el que he escrit, en tot cas és el que entenc i encara que no sigui això m’agrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.