Ressaca de Sant Jordi

Allò que em va deixar més parada de “Quadern 2008”, de Joan Miquel Oliver, va ser veure la feinada que hi ha rere cada lletra de “Bombón Mallorquín”. Tot i que pugui semblar que a n’Oliver se li’n va i canta el primer que li passa pel cap, paraules sense sentit, tot té un motiu. Totes les cançons estan treballades fil per randa perquè tinguin exactament la musicalitat que n’Oliver vol. I que aconsegueix.

El llibre és un recull de pàgines de llibreta quadriculada plenes de gargots i proves, amb comentaris de n’Oliver sobre cada pàgina (segurament una de les parts més interessants del llibre) i amb la corresponent i agraïda transcripció de les seves anotacions inintel·ligibles.

L’única pega és que trobo que podrien haver ideat un format de llibre més còmode que aquest. Massa gran, pel meu gust, i amb l’obligació d’anar tombant el llibre per llegir les anotacions al marge.

Canviant de tema, però continuant amb llibres i aprofitant que avui, ressaca de Sant Jordi, ningú deu tenir ganes de parlar de literatura. Ahir vaig furtar “Els racons de la memòria” d’Isabel-Clara Simó, que corria per la redacció, i quan l’acabi em posaré amb “2666”, de Roberto Bolaño, el llibre que m’han regalat aquest Sant Jordi després de dies disparant indirectes.

I per acabar, només una cosa important:

4 pensaments a “Ressaca de Sant Jordi

 1. frap

  vola bitxo raro
  perquè aquí ja no t’hi volen
  ses madones, policies,
  quantes pors en ses garroves
  vola bitxo raro
  mes enllà de ses muntanyes

  🙂

  PD: no tinc la lletra i no estic segur de si el que hi diu a la cançó és el que he escrit, en tot cas és el que entenc i encara que no sigui això m’agrada.

  Respon