una entre tants

Bel Zaballa Madrid

Madrilenys macos

Deixa un comentari

Si he de ser sincera, no em feia especial il·lusió el concert. La planificació era anar a Barcelona dissabte i quedar-se allà fins diumenge. Havia de buscar una alternativa, però no la vaig trobar. Al cap i a la fi, vaig pensar, si té tantes ganes d’anar al concert, no li boicotejarem pas!
Havia escoltat el disc un parell de vegades de passada, i el primer que vaig pensar va ser “Pf… S’està tornant un popi“. Però què hi farem, anirem al concert i ens ho passarem tan bé com podrem.

Doncs m’ho vaig passar teta!

El concert, el dels madrilenys Grande-Marlaska. El lloc, la sala 2 de l’Apolo.

Vaig xalar, perquè aquesta gent té molta força en directe i perquè sap connectar amb el públic amb una gran facilitat. Ja m’enteneu, això de xerrar entre cançó i cançó mentre algú afina i fer broma amb la gent; això que crea aquella complicitat entre tots plegats i que fa que un concert tingui encant.

Grande-Marlaska van néixer amb el nom de Garzón, però després que el jutge del mateix cognom els denunciés, van canviar-se’l per aquest d’ara que, curiosament, també coincideix amb el cognom d’un altre jutge de l’Audiència Nacional espanyola.

Són tres: guitarra-veu, baix-veu, bateria-coros. En el concert de dissabte, en un parell o tres de cançons, a més, van comptar amb la col·laboració del trompetista de Nisei, que tan sols havia practicat durant les proves de so i per tant, es mereix una ovació.

Fan pop, sí. Però també tenen cançons rockeres. Molen. Ara criden, ara són dolços. Tenen força i són simpàtics. Madrilenys macos.

– Gora ETA!!, es va sentir entre el públic. Era l’últim que m’espera d’un concert popi, la veritat.
– A ver, el que se ha pasao tres pueblos que levante la mano…

Coneixen el Penedès. O, si més no, saben de la seva existència, i això els dóna 10 punts de cop! I a més a més, han tret el disc sota llicències Creative Commons. Això deuen ser-ne 100!

En una cançó, algunes persones del públic van pujar a cantar amb ells. Seguidors que coneixien d’altres concert o bé de deixar-se comentaris al myspace. Era una cançó composta, en part, en català.

– Bueno, la parte en catalán es: LALALALALALALAAAA LA LAA LALALALALALALA LAAAAA LA

Aquí deixo algunes fotos del concert, fetes pel Jordi Salvia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Música el 28 de gener de 2008 per Bel Zaballa

  1. Madrilenys macos no, "españoles majos" que deia aquell xD Ja ho sabia que ens ho passaríem bé, ha estat un molt bon cap de setmana, gràcies "popi" xD 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.