Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

11 de setembre de 2019
0 comentaris

Un princep al seu principat

Andorra és un principat sense palau : els coprinceps no hi viuen i tenen els seus palaus a fora del territori del principat : a la Seu d’Urgell…i a Paris.

El coprincep episcopal resideix molt a prop. Per tant la seva presència a Andorra no és excepcional.

El coprincep francès fa de les seves visites al principat d’Andorra un esdeveniment tan excepcional que durant la seva presència al principat tot ha d’aturar-se : els comerços en general, les botigues, les indústries, les oficines i les administracions públiques.

El dia 13 de setembre de 2019 tindrà lloc la visita a Andorra del coprincep francès. Es la raó per la qual, en un decret del 6 de setembre de 2019 pel qual es comuniquen les diverses disposicions adoptades amb motiu de la visita al Principat d’Andorra de S. E. el Copríncep Emmanuel Macron, el dia 13 de setembre d’enguany, publicat al butlletí oficial del principat d’Andorra número 75 del 6 de setembre de 2019, el cap de govern d’Andorra va decretar que, el dia 13 de setembre, és obligatori que estiguin tancats, i que hi cessi l’activitat, els comerços en general, les botigues, les indústries, les oficines i les administracions públiques segons els horaris estipulats per a cada parròquia i que pel que fa als assalariats dels establiments  tancats que, per horari i torn de treball, es vegin afectats pel tancament obligatori, cal tenir en compte que aquestes hores són de festa, de compliment obligatori, retribuïdes i no recuperables, que queden exempts d’aquesta obligació els serveis públics, els serveis turístics, els hotels, els restaurants, les caves, els bars, les estacions de servei i similars. Pel que fa a les estacions de servei, únicament podran expedir carburants i productes propis d’una estació de servei, amb l’obligació que els comerços radicats en el mateix indret estiguin tancats i amb cessament de l’activitat durant l’horari previst.

El decret suggereix també guarnir les finestres i els balcons amb la bandera andorrana durant el dia de la visita del copríncep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!