Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

27 de gener de 2018
0 comentaris

Un futur president de la república que fou condemnat per la justicia en rebel·lia dues vegades essent a l’exili

Fou codemnat per desobedència, excitació a la desobedència, traïció, atemptat contra la seguretat exterior de l’estat

És un dels personatges els més coneguts de l’història recent de Europa que fou cap de la resistència, cap del govern provisional i  finalment president de la república  en 1958 fou condemnat en rebel.lia dues vegades per la justicia  del seu país : França

El 6 de juny 1940, el general de Gaulle va ser nomenat  per Paul Reynaud, president del govern, per ocupar un càrrec ministerial  com a sotssecretari d’estat a la guerra i a la defensa nacional.

El general de Gaulle va intentar de convèncer el govern francès de continuar la guerra deprès de l’invasió del territori francés pel exercit feixista alemany. Però el 17 de juny de 1940, el govern de Paul Raynaud va demitir. El mariscal Pétain va esdevenir cap del govern francès. El general de Gaulle encara era membre del govern  però va decidir que havia de marxar a l’exili a Londres on va fer el 18 de juny 1940 una crida a la resistència del seu país  mitjançant les ones de la BBC.

Però la seva veritable entrada en resistència corespon  a les seves condamnes per la justicia del seu país .  

En efecte, va ser  condemnat dues vegades en rebel.lia a 4 anys de presó i a la pèrdua de la nacionalitat francesa per desobedencia, excitació à la desobedencia el 4 de juliol 1940 pel consell de guerra de Tolosa  i, a més, el 2 d’agost de 1940, pel tribunal militar de Clermont-Ferrand que va pronunciar la seva condemna a mort, a la degradació militar i a la confiscació dels seus béns, per traïció, per atemptar contra la seguretat exterior de l’estat i per deserció a l’estranger en temps de guerra.

De Gaulle va reaccionar així desprès d’aquestes sentències : « Els vells que es cuiden a Vichy utilitzen llur temps i llurs passions a fer condemnar els que son culpables de continuar a lluitar per a França…considero aquestes sentències com nul.les i sense validesa ».

 

 

 

 

__________________________________

Sobre l’exili o el tractament judicial d’altres presidents :

EL LÍDER DE L’ANC VA PASSAR 27 ANYS A LA PRESÓ

Una pena de dos mesos de d’empresonament per haver intentat l’invasió de Catalunya amb desenes d’homes armats amb l’objectiu de proclamar unilateralment la república independent de Catalunya

“Mai en l’història recent d’Espanya, un expresident autonòmic va ser l’objecte d’una tal batuda com si fos una bèstia perillosa, un líder islamista o un serial killer”

Tres raons d’anar a Dinamarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!