Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

10 de març de 2018
0 comentaris

Un estat a l’exili que no és reconegut per cap estat del món

Malgrat això té electes, una administració central, un parlament electe democràticament, un govern amb departaments com un de cultura, un de salut, un departament d’hisenda, un  de seguretat, un altre de d’informacions i relacions internacionals i un cap de govern.

La seu principal es troba a la ciutat indiana de Dharamsala des de l’any  1960, és a dir a  fora del seu territori, el Tibet que fa part de l’estat xinès que l’administra i el controla amb la seva administració i el seu exercit.

El govern tibetà va fugir del seu territori en l’any 1959. L’estat tibetà és una monarquia constitucional ( és el Dalai Lama que exerceix el poder monarquic que és simbólic ) que forma part de l’organització de nacions i  pobles no representats.

El 2 de setembre de 1960 va ser fundat el parlament tibetà a l’exili que es diu assemblea dels diputats del poble tibetà.

El 10 de març de 1963, la constitució de l’estat tibetà fou promulgada. És una constitució democràtica que pretén respectar la declaració universal dels drets humans.

L’estat tibetà té també un sistema judicial encapçalat per una commissió suprema de justicia que no té cap poder de justícia penal.

La política de l’estat tibetà respecta el principi budista de no violència i lluita per la seva tornada al país i la recuperació del seu territori i de la plenitud de la seva sobirania.

http://tibet.net/

Es pot llegir útilment a aquest bloc el article següent :

Ningú no pot ser arbitràriament privat del dret d’entrar en el seu propi país …

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!