Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

23 de gener de 2018
0 comentaris

Ningú no pot ser arbitràriament privat del dret d’entrar en el seu propi país …

El ministre d’Interior espanyol, ha explicat avui que la policia i la Guàrdia Civil espanyoles tenen un enorme desplegament per tot el Principat per a mirar d’impedir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pugui tornar. En una entrevista a Antena 3 ha dit que fins i tot impedirien que entrés ‘dins del maleter d’un cotxe’.

Ahir, el magistrat instructor del tribunal suprem per rebutjar la petició de la fiscalia general de l’estat de reactivar l’euroordre per detenir el president Puigdemont a Dinamarca va escriure : « Todos estos elementos constituyen el soporte fáctico que, de manera racional, dibuja que la jactancia del investigado de ir a desplazarse a un concreto lugar, no tiene otra finalidad que buscar la detención, (…) Frente a la imposibilidad legal de optar a una investidura sin comparecer en el Parlamento, la provocación de una detención en el extranjero, busca que el investigado pueda pertrecharse de una justificación de que su ausencia no responde a su libre decisión como prófugo de la justicia, sino que es la consecuencia de una situación que le viene impuesta »

Desprès d’aquestes declaracions del ministre de l’interior de l’estat espanyol d’avui i dels motius de la decisió del magistrat instructor del tribunal suprem del 22 de gener de 2018, es sembla molt important recordar que l’article 12 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que va ser adoptat per l’assemblea del nacions unides el 16 de desembre de 1966 i ratificat pel Regne d’Espanya el 27 d’abril de 1977 disposa que « ningú no pot ser arbitràriament privat del dret d’entrar en el seu propi país ».

A més, el Protocol número 4 al Conveni per a la Salvaguarda dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, que va ser ratificat per Espanya el 26 de setembre de 1979, publicat al «Boletín Oficial del Estado» del 10 d’octubre de 1979 disposa en el seu article 3 « 1. Ningú no pot ser expulsat, per via de mesura individual o col·lectiva, del territori de l’Estat del qual és nacional. 2. No es pot denegar a ningú el dret d’entrar en el territori d’un Estat del qual és nacional. »

 

A aquest bloc :

– “Mai en l’història recent d’Espanya, un expresident autonòmic va ser l’objecte d’una tal batuda com si fos una bèstia perillosa, un líder islamista o un serial killer”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!