Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

15 d'agost de 2019
0 comentaris

L’exèrcit el més vell del món

L’efectiu de l’exèrcit el més vell del món va creixer d’un 22% l’any passat. Va passar de 110 a 135 homes. Es tracta de la guardia suïssa   pontifícia que és l’exercit de l’estat el més petit del món : el Vaticà. El seu exercit ser fundat l’any 1506. Els estats pontificis van desapereixer l’any 1870. El tractat de Laterà de 1929 va instituir el Stato della Città del Vaticano que amb una superfície  de 0,44 quilòmetres quadrats és considerat com el estat el més petit del mon.

El seu exercit té un efectiu més nombros que la guàrdia del príncep de Mònaco (el principat de Mònaco té una superfície quatre vegada més gran que la del Vaticà). Però no és la raó essencial que permet afirmar que no és un petit exercit sinó un gran : és l’exercit d’un estat que té 618 ciutadans i només 453 habitants entre els qual  més de cent guàrdies suïssos que son allotjats a la caserna militar del estat del Vaticà.

Es a dir que l’estat del Vaticà és potser el més militaritzat del món amb gairebé el quart dels seus habitants que formen part de l’exercit i una densitat militar de més de 300 soldats  per quilometre quadrat sense comptar amb el fet que, al Vaticà, hi ha també un altre important cos de seguretat : la gendarmeria pontifical que té un efectiu de 130 homes que son tots de nacionalitat italiana de la mateixa manera que la guardia suïssa   pontifícia és exclusivament suïssa des de l’any 1505, quan el papa Juli II va demanar a l’assemblea dels diputats dels cantons suïssos de proprcionar-li un cos de dos-cents soldats per protegir la seva persona. Aleshores els mercenaris suïssos eren considerats com els millors d’Europa. La data oficial de la fundació de la guardia suïssa   pontifícia és el 22 de gener de 1506 quan van arribar a Roma 150 soldats suïssos encapçalat pel capitan Kaspar von Silenen del cantó d’Uri.

Des de l’any 2016, la formació dels membres de la guàrdia suïssa es fa també a l’escola de la policia cantonal de Ticino, el cantó italoparlant de Suïssa. A més, els membres de la guàrdia han estat entrenats en l’ús de les armes de foc més modernes, com el fusell d’assalt SIG 552 suís, i han d’haver complert un servei militar obligatori amb l’exèrcit helvètic.

Des de fa poc temps els guàrdies suïssos tenen el dret de casar-se després de cinc anys de servei. Això explica que el Vaticà té una  taxa de natalitat de més de 2 per cada mil habitants amb un naixement gairebé cada any que corespon exclusivament a nadons de guàrdies suïssos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!