Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

30 de gener de 2018
0 comentaris

EL LÍDER DE L’ANC VA PASSAR 27 ANYS A LA PRESÓ : partidari de la no-violencia, empresonat i finalment lliure gràcies a les pressions internacionals, va ser eligit president de la república

Home de pau, advocat, era membre i militant de l’ANC que lluitava contra les dicriminacions racials del règim de l’apartheid des de l’any 1943. Fa 100 anys en l’any 1918 va neixer Nelson Mandela.

Mandela era abans de l’any 1960, partidari de la no-violència pero en aquest any, el seu partit, l’ANC, va ser prohibit.

Per tant Mandela  va renuciar a la no-violencia i organitzar accions clandestines i sabotatges en particular  contra instal.lacions militars com a cap de la secció armada de l’ANC.

Es la raó de la seva condemna i de la seva incarceració durant 27 anys a l’illa de Robben d’on va sortir en l’any 1990 gràcies a les pressions internacionals que van contribuir a la fi del règim racista de l’apartheid.

L’any 1991, va ser eligit president de la república de Sud-àfrica.

Va morir en 2013, fa 5 anys. Avui, tindria gairebé 100 anys.

___________________

Sobre l’exili o el tractament judicial d’altres presidents :

Un futur president de la república que fou condemnat per la justicia en rebel·lia dues vegades essent a l’exili

Una pena de dos mesos de d’empresonament per haver intentat l’invasió de Catalunya amb desenes d’homes armats amb l’objectiu de proclamar unilateralment la república independent de Catalunya

“Mai en l’història recent d’Espanya, un expresident autonòmic va ser l’objecte d’una tal batuda com si fos una bèstia perillosa, un líder islamista o un serial killer”

Tres raons d’anar a Dinamarca

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!