Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

31 d'agost de 2020
0 comentaris

Centenars de persones marxen contra la màscara a Delémont i Zuric

Dissabte 29 d’agost de 2020 es van celebrar manifestacions contra l’ús obligatori de màscares a Delémont i Zuric. Les manifestacions van fer-se sense cap violència.

La manifestació de Delémont, capital del cantó del Jura, que havia estat autoritzada pel municipi, va passar davant del cementiri per a la posada d’una corona en homenatge a l’article 8 de la Constitució del Jura sobre les llibertats individuals.

Els manifestants van expressar que els líders havien de recuperar l’ànim després de prendre mesures per matar la llibertat. Van atacar el Consell Federal (el govern federal de Suïssa), van exigir la llibertat de no portar màscara i van advertir contra la vacunació dels nens.

Mil manifestants a Zuric 

Un miler de manifestants es van reunir al final de la tarda de dissabte 29 d’agost de 2020 a Helvetiaplatz a Zuric per protestar contra les mesures de protecció contra el coronavirus.

Sota el lema “Zurück in die Freiheit” (tornada a la llibertat), els organitzadors van convocar manifestacions contra l’ús obligatori d’una màscara, una suposada vacuna obligatòria que amenaça i l’aplicació de la llei d’emergència vinculada a la pandèmia Covid -19.

La manifestació es va mantenir pacífica, malgrat una contra-manifestació que va reunir un centenar de participants.

La ciutat de Zuric havia autoritzat la demostració, però sota condicions.  Així, la policia va recordar diverses vegades als participants que portessin una màscara i que mantinguessin la seva distància.

Aquestes advertències gairebé no han produït efectes. La policia va sometre una cinquantena de persones a controls d’identitat i evacuar-les.

Diversos oradors van criticar els cercles polítics i les autoritats per la seva actitud davant del Covid-19 a Suïssa. Les mesures de protecció, com ara l’ús obligatori d’una màscara, són, segons ells, exagerats i contraproduents. Segons ells, també s’han vulnerat els drets i les llibertats dels ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!