Un govern no inventarà mai una normativa tan precisa que podrà tot preveure

La resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, signada per la consellera de salut i pel conseller d’interior del govern de la generalitat de Catalunya   per la qual s’estableixen noves mesures en l’ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 pretén minimitzar el risc de transmissió comunitària del virus SARS-Cov-2, « sense recórrer a altres mesures més dràstiques des del punt de vist de l’afectació de les llibertats de les persones ».

Preveu que les persones de sis anys en endavant estan obligades a l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

La conselleria de salut va publicar un document que preten respondre a les preguntes freqüents vinculades a aquesta resolució però que deixa sense respostes les preguntes següents i moltes altres :

Es roanable o autoritzat beure sense la mascareta en un espai d’us públic atès que és possible beure amb una palla ?

Si l’ús de la mascareta és obligatori si em desplaço amb el patinèt elèctric, que he de fer si em desplaço amb una bicicleta d’equilibri que utilitzo per anar a la feina i no com a pràctica esportiva?

Si tinc el dret de no portar la mascareta a la meva habitació en un hotel, que he de fer si hi soc amb una persona amb la qual no conviu habitualment i que em demana de li fer un petó ?

Si cal utilitzar la mascascareta a la dutxa de la platja o a la guingeta, que he de fer si vull beure sota la dutxa o menjar a la guingeta ?

Si la mascareta és obligatori en tot moment quan m’estic al centre d’estètica, tinc o no el dret de demanar que em tregui els pels antiestètics de la barbeta ?

A aquestes preguntes i a moltes altres no hi ha i no hi haura mai respostes.

Un govern no inventarà mai una normativa tan precisa que podrà tot preveure.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *