Les raons demogràfiques de la mortalitat pel coronavirus a Europa

Europa és ara el continent on el coronavirus ha matat més.

Des de l’inici de l’epidèmia hi ha hagut 18372 defuncions pel coronavirus a Europa i només 8718 a fora d’Europa (dades del 28 de març de 2020). Hi ha raons demogàfiques d’aquest fet.

Mortalitat a França, Espanya i Itàlia

Els darrers anys, als països europeus, hi ha hagut  un increment significatiu de la mortalitat i de l’esperança de vida que és el resultat d’un canvi estructural demogràfic major : l’envelliment massiu de la població europea.

Per exemple, a Itàlia, que és el segon país  el més vell del mon, un quart de la població té més de 65 anys i les persones que tenen més de 80 anys representen més de 7% de la població.

Això pot explicar evidentment l’enorme index de mortalitat general a Itàlia que supera 1% amb més de 640 000 persones que van morir a Italia l’any 2019 ( dintre una població italiana de de 60,5 milions d’habitants) i sobretot el xifre de les victimes mortals pel coronavirus a Itàlia : 9136 el 28 de març de 2020, és a dir només el 1,5% de les defuncions anuals a Itàlia, i, per tant, 6% de la mortalitat d’un sol trimestre en un context on l’edat mitjà de les victimes mortals pel coronavirus és aproximadament de 80 anys és a dir  més o menys l’edat de l’esperança de vida que va creixer també d’una forma significativa els darrers anys a Europa.

Sigui com sigui, el coronavirus ha matat fins ara un 0,003% de la població europea i representa fins avui un 0,35% de les defuncions anuals a Europa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *