Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

3 de novembre de 2018
0 comentaris

Petit passeig per la jurisprudència ordinària dels tribunals criminals de França

Ara és l’hora de fer un petit passeig per la jurisprudència ordinària dels tribunal criminals de França (cours d’assises). N’hi ha un pel departament és a dir 101 al territori de la repùblica francesa.

Les cours d’assises es composen de tres jutges professionals i de jurats que son sortejats en el cens (sis en priméra instancia i nou pel tribunal criminal d’appel.lació).

Jutjen tots els crims (delictes majors castigats d’una pena d’al menys deu anys d’empresonament criminal)

A sota donarem quatorze exemples de sentències  pronunciades en l’any 2018 a França.

  • La Cour d’assises de l’illa de la Reunio, en setembre 2018, va castigar d’una pena de 20 anys d’empresonament criminal cadascù dels membres d’una parella que van segrestar i maltractar greument multiples victimes i prostituir la mare de l’home.
  • La Cour d’assises de Dordonya, en setembre 2018, va castigar d’una pena de 20 anys d’empresonament criminal el primer acusat i d’una altre de 17 anys el secon acusat per haver abandonat  a la seva casa que estava cremanda un home inconscient després de li haver clavat un tornavís al coll.
  • La Cour d’assises de Val d’Oise, en setembre 2018, va castigar d’una pena de 25 anys d’empresonament criminal cadascù dos homes per haver matat amb premeditació amb una arma de foc un jove de 20 anys.
  • La Cour d’assises de Indra i Loira, en febrer 2018, va castigar d’una pena de 20 anys d’empresonament criminal un home per haver matat la seva esposa amb dos cops de fusell.
  • La Cour d’assises d’alta Garona, en setembre 2018, va castigar respectivament tres homes de tres penes  de 14, 16 i 20 anys d’empresonament criminal per haver torturat durant hores un home per a obtenir informacions sobre el lloc on amagava els seus diners.
  • La Cour d’assises de Paris, en abril 2018, va castigar de penes de 2 fins a 25 ans d’empresonament criminal cadascù dels vuit homes que van participar a l’assalt a mà armada d’un banc durant la qual van matar una policia municipal.
  • La Cour d’assises d’alta Garona, en maig 2018, va castigar d’una pena de 25 anys d’empresonament criminal per el homicidi de la seva dona i de la seva sogra.
  • La Cour d’assises d’alta Loira, en febrer 2018, va castigar de dues penes de 20 anys d’empresonament criminal cadascù una mare i la seva parella per violències mortals sobre una nena de cinc anys d’edat.
  • La Cour d’assises d’Isèra, en juny 2018, va castigar d’una pena de 15 anys d’empresonament criminal un homme de 22 anys d’edat per haver matat la seva parella de 17 anys d’edat mitjançant cops de ganivet i strangulació.
  • La Cour d’assises d’Aude, en octubre 2018, va castigar un home d’una pena de 17 anys d’empresonament criminal per violacions multiples de la seva fillastra.
  • La Cour d’assises de Manche, en març 2018, va castigar de penes de 15 i 10 anys  d’empresonament criminal dos germans de 48 i 37 anys d’edat per la violació d’una nena de 11 anys d’edat que tornava a casa desprès del col.legi.
  • La Cour d’assises de Pirineus orientals, en gener 2018, va castigar d’una pena de 22 anys d’empresonament criminal un home jove per la temptativa d’homicidi amb premeditació de la seva germana petita que va asaltar amb cops de destral.
  • La Cour d’assises d’Allier, en juny 2018, va castigar d’una pena de 16 anys d’empresonament criminal un antic professor de mùsica per violacions d’alumnes seves menors d’edat.
  • La Cour d’assises de Mosel.la, en octubre 2018, va castigar d’una pena de 25 anys d’empresonament criminal un home per haver matat la seva dona amb cops de ganivet en presència del seu fill de deu anys d’edat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!