França expressa el seu rebuig d’una mediació europea i dona suport a l’estat  espanyol

La diputada de Catalunya Nord –del mateix partit que Emanuel Macron– Laurence Gayte que va criticar al mes d’abril passat ‘el silenci escruixidor’ del govern francès  i que va proposar que França faci de mediadora entre Catalunya i Espanya va rebre una resposta negativa del govern francès.

La diputada de Catalunya Nord –del mateix partit que Emanuel Macron– Laurence Gayte el dia 19 de desembre 2017 al palau Borbó de Paris, seu de l’assemblea nacional de França.

Havia escrit al govern : ‘França, un país que defensa els drets humans i la llibertat d’expressió, que desitja prendre el lideratge d’una Europa basada en el respecte de les llibertats fonamentals, hauria de proposar-se com a mediadora, sola o en nom de la Unió Europea, per encoratjar la represa del diàleg entre les dues parts a Espanya.’

La diputada havia destacat que la crisi catalana va provocar una reacció judicial fort del govern espanyol que « indigna molts ciutadans i provoca reaccions d’uns quants governs europeus com aquests d’Alemanya, de Bèlgica, i de Suïssa ». Havia parlat dels electes i membres del govern de Catalunya detinguts i empresonats per haver organitzat un referèndum que no va ser autoritzat i que va celebrar-se sense cap violència i basat sobre el dret dels pobles a disposar de si mateixos.

La resposta del govern francès va ser publicada el dia 29 de maig de 2018. França, contesta el govern francès, com a país amic, veïn i membre de l’unió europea expessa la mateixa  opinió desde l’inici de la crisi  : soporta la legalitat i l’unitat constitucional d’Espanya que garanteixen el respecte de l’estat de dret. França, afegeix la resposta, comparteix la mateixa anàlisi amb les autoritats europeas i els altres estats membres de l’unió : no reconeix, com tots els altres estats de l’unió europea, la declaració unilateral d’independència. França expressa el seu rebuig d’una mediació europea i dona suport a l’estat de dret espanyol. Té confiança en la capacitat de la democràcia espanyola per a superar aquestes dificultats en el marc de l’estat de dret i dels principis europeus.  França, contesta el govern de Paris,  com va dir el seu president, vol que la stabilitat i la confiança puguin tornar a Catalunya.

Cal destacar que sobre el fet que hi ha  electes i membres del govern de Catalunya que van ser  detinguts i empresonats per haver organitzat un referèndum, el govern francès no va contestar a la diputada de la seva majoritat.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *