Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

5 d'abril de 2018
0 comentaris

Mobilització dels alcaldes de Catalunya nord a favor del respecte a les llibertats fonamentals al Principat

El diari de Catalunya nord « l’indépendant catalan » va informar ahir sobre la mobilització dels alcaldes de Catalunya nord a favor del respecte a les llibertats fonamentals al Principat.

El diari escriu que dimecres, una desena d’alcaldes van celebrar una reunió a l’ajuntament de Pesillà de la ribera per a formalitzar la creació d’un col·lectiu per la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals a Catalunya sud. 28 alcaldes de partits polítics molt diferents, van donar el seu suport a l’iniciativa.

El alcalde de Pesillà de la ribera precisa que no es tracta de donar suport a l’independentisme sinò d’afirmar que el govern espanyol no pot pretendre solucionar un problema polític mitjançant la repressió judicial : «  exigem l’alliberament immediat i sense condicions dels presos polítics » va afegir el alcalde de Pesillà de la ribera. « També lancem una crida a França i a Europa : han de intervenir per restablir el diàleg ». Els alcaldes del col·lectiu estimen que la crisi catalana pot afectar la pau a Europa, escriu el diari nord-català, i temen que la sitiuació a Catalunyà pugui crear « un incendi ». La declaració política del col·lectiu d’alcaldes de Catalunyà nord sera enviada amb l’objectiu de  signar-la  a tots els alcaldes de Catalunya nord i als alcaldes de França abans de ser presentada al parlament francès, a les institucions europeas i al president de la república francesa.

http://www.lindependant.fr/2018/04/04/pyrenees-orientales-les-maires-se-mobilisent-pour-le-respect-des-libertes-fondamentales-en-catalogne,3913428.php

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!