Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

25 de gener de 2018
0 comentaris

“Mai en l’història recent d’Espanya, un expresident autonòmic va ser l’objecte d’una tal batuda com si fos una bèstia perillosa, un líder islamista o un serial killer” (Le Point)

El diari suís de referència « le temps » recorda en un article del 23 de gener de 2018 titulat «  el partit d’escacs entre Puigdemont i  les autoritats espanyoles » que el ministre d’interior espanyol va declarar el mateix dia «  farem tot el possible per impedir que Carles Puigdemont entri al país ». « Le temps » recorda que el ministre no parla « d’un serial-killer, d’un perillos líder gihadista o d’un colpista que amenaceria la securitat nacional espanyola sinó del líder separatista ».

La revista setmanal francesa « Le point » titula un article del 24 de gener de 2018 « la caça de Puigdemont » on es pot llegir que « les autoritats espanyoles tenen por ( « la peur au ventre » o literalment « la por a la panxa ») que Carles Puigdemont « entri subrepticiament a Espanya , que les forces de seguritat han rebut ordres dràstics en el marc d’aquesta inusitada caça de l’home. Mai en l’història recent d’Espanya, un expresident autonòmic va ser l’objecte d’una tal batuda com si fos una bèstia perillosa, un líder islamista o un serial killer (…) Això pot fer somriure, però les autoritats espanyoles consideren el cas molt seriosament. Recordem que si Puigdemont va a la presò, arrisca 30 anys de reclusió. El ministre d’interior Juan Ignacio Zoido ha afirmat que la frontera francesa mai habia tan vigilat per impedir l’entrada al indesitjable (…) Segons elconfidencial.com » afegeix « Le point », « Carles Puigdemont hauria projectat de viatjar gràcies a un doble o un sòsia ».

Sobre el dret dels diputats catalans de gaudir d’immunitat amb l’efecte concret que no poden ésser detinguts
Sobre la prohibició de denegar a ningú el dret d’entrar en el territori d’un Estat del qual és nacional

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!