Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

10 de gener de 2018
0 comentaris

El president del consell executiu de Còrsega diu que son “xocants” les imatges de les violències policiaques i de les incarceracions de militants polítics a Catalunya

El president autonomista del consell executiu de l’illa de Còrsega recentment eligit, Gilles Simeoni, esta fent avui una visita a la seu del diari de Montpellier « midi libre ».

En una entrevista amb un periodista d’aquest diari, ha declarat que si el poble cors i el català son proxims, llurs situacions són diferents a causa de tres raons. La primera, és, segons ell, demogràfica (Còrsega té només 300 000 habitants). La segona és econòmica perquè Còrsega fa un 0,3% del producte interior brut  (PIB) de França, mentre que Catalunya pesa un 20 % del PIB d’Espanya. I la tercera és política : Catalunyà té un estatut d’autonomia des de fa quaranta anys  mentre Còrsega no té estatut d’autonomia.

Cal recordar que l’illa de Corsega té un estatut específic amb competències pròpies i mès poders que qualsevol departament o regió de França.

El president del consell executiu de Còrsega ha afegit que les imatges de les violències policiaques i de les incarceracions de militants politics  a Catalunya eren xocants : “No és com això que podrem construir l’Europa de demà”.

http://www.midilibre.fr/2018/01/09/pour-gilles-simeoni-de-passage-a-montpellier-la-corse-n-a-rien-a-voir-avec-la-catalogne,1611845.php#

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!