23 de gener de 2013
Sense categoria
0 comentaris

A la marxeta…sacsejats, no barrejats!

Mireu, amb el vostre permís, serveixo un batibull d’atacs d’inspiració sobre el tema polític del dia…

*El Govern de Londres no és gens democràtic…diríem que competeix amb el regne de Castella en magnicidis, genocidis i holocausts, però amb formes ben diferents. Afortunadament per nosaltres, els de Madrid són uns potes i uns arrogants…i els hi estem trobant l’esquerda. Els de London són més hàbils, ja ho tenen tot trinxat, i si accepten la nova fórmula de relació amb Escòcia és perquè ja són anglòfons. Ni rastre de la llengua escocesa a les campanyes del SNP (i si hi és, de per riure).

*Tenim la sort de tenir UDC. Sí, ho heu llegit bé. La gran difèrencia entre l’àrea administrativa de Barcelona (allò que alguns anomenen Principat…per mi el Principat és Andorra…) i la resta del País és que hi ha quallat un partit demòcrata cristià. A Mallorca en tenien i no van parar fins esmicolar-lo. Corrupció? És clar! Què us esperaveu!! Però si algú vo ser polític de professió ja s’hi pot anar acostumant…sí, sí…Una de les gran batalles soterrada i entrebancada periòdiament al País Valencià és la constitució i aflorament d’alguna proposta per l’estil.
Encara diria més: aquí on visc, el partit de flaire bascó amb més poder és el PNB. Seria l’equivalent a UDC. No hi tenen cap CDC, i això significa que es perd la possibilitat d’anar de bracet, però el que és pitjor, l’opció de partir peres. Si mai decidissin anar per camins diferents Convergència i Unió, el País no s’ensorraria i en canvi, al País Basc, el PNB està dominat pels més porcus, rancis i castellanistes. Els que no ho són, a fotre’s.

*La Cup fa el que ha de fer. Els seus escons no són indispensabels per tirar endavant la proposta d’avui, aleshores pot ser fidel als seus principis. Cap problema.

*Parlant del tema, recordo que “ezkerra abertzale” vol dir “esquerra patriòtica”. no sé si agradaria gaire això de “patriòtica” a l’ambient cupaire…i aprofitant l’avinentesa, per si a algú li interessa, no els vaig votar en la darrera versió que van presentar (diria que Amaiur) perquè van tenir els
Sants Collons d’enviar la propaganda electoral a Zugarramurdi, poble on els qui parlen en castellà són la guàrdia civil, en billingüe.

*No hauríem de confondre “l’anar a la una” segons en què i quan, en ser “un, gran i lliure”. El paisatge de formacions al Parlament de Dalt ( del mig segons com es miri) no està gen malament. Pel meu gust, me n’hi falta una i me’n sobren dues, però ves que hi farem…la realitat (mitjançant la regla d’Hondt ) no s’equivoca. No sé si en les darreres dècades el vot independista havia estat mai tan aglutinat. Doncs això, que la gent ja s’està comportant perquè ens fem grandets i no cal exigir-nos bestieses sobrehumanes. Sospito que aquesta fal·lera d’unir-se és una castellanada, un barbarisme, vaja.

*La pluja daurada de comentaris (com aquests) és fruit del canvi d’Estat. Dormíem drogats i de mica en mica ens despertem. Ens trobem les ferides, ens costa de reconeìxe’ns, les infeccions ens supuren…tot normal…
Però una missió més alta i profunda ens mou, i tinc la cervesa moral que hi anem.

*Em sembla exquisit el text del Joan-Lluís Lluís a Vilaweb.

Buf!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!