“Glosadors”…som-hi!!!

Noteu presències en forma de glosa, de paraula viva? Percebeu el desvetllament progressiu i amb pas ferm de la cançó improvisada?

Tenim llengua i cant, i en conseqüència, glosa, cançó improvisada. Gloses mallorquines o menorquines, garrotins, jotes, cant d’estil, corrandes, cançons de pandero etc etc…
Ara, no a tot arreu del País se’n tenia una vivència igual de viva. A algunes bandes, el filet de la tradició no s’havia tallat i amb una micona d’oreig la brasa ha fet flama, però a d’altres bandes, l’aparent desert cultural ha afavorit formes inesperades, mutacions triomfals.
Per exemple, és plaent i interessant gaudir de la saviesa que mostren la glosa mallorquina i menorquina, la jota ebrenca, el Carolino cantant corrandes, la carrincloneria lleidatana fent garrotins o el Cant d’Estil de les comarques del voltant de València.
I és enriquidor i alliçonador comprovar la capacitat creativa de les zones més industrials i urbanes per generar la transglosa, la modalitat que no és ben bé d’enlloc i que  es nodreix una mica de tot arreu.
Bé, si ajudem a fer possible el documental “Glosadors”, tot plegat s’entendrà millor.
Som-hi!!!! 

http://www.verkami.com/projects/7735-glosadors

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *