30 de desembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

SOBRE EL MANIFEST BASSET-BAUSSET I ELS SEUS 100 SIGNANTS

El Manifest Basset-Bausset va ser signat per 100 valencians amb data de 25 d’ abril de 2007, Tercer Centenari de la Batalla d’Almansa. Posteriorment, va ser objecte d’Acta de Protocolització per la Notària de València, Na Maria-Paz Zúnica Ramajo, la qual l’autoritzà amb el número 2448 de Protocol, el 29 de juny de 2007, Tercer Centenari del Decret de Nova Planta.

 

El nom del Manifest és un homenatge a Joan Baptista Basset i Ramos, valencià d’Alboraia, líder dels herois maulets, comandant superior d’enginyers, bombarders i minadors i general en cap de l’artilleria fins l’onze de setembre de 1714, i també un homenatge a Josep Lluís Bausset i Ciscar, de 97 anys en el moment de la signatura, valencià de Paiporta i de l’Alcúdia, lluitador anònim en tots els fronts i patriota que mai no ha abdicat, al qual aquest Manifest va ser promès fa un grapat d’anys.

 

Els 100 signants del Manifest Basset-Bausset es reparteixen de Nord a Sud del País Valencià, essent les seus professions molt diverses. N’hi ha, però, una característica molt pregona: la mitjana d’edat és bastant alta: 60’25 anys. Aquesta notable edat és conseqüència de la condició que es va establir en la recollida de signatures: cadascun dels signants havia de ser conegut per haver manifestat a bastament la seua convicció nacional. Aquesta és la raó principal, però també n’hi havia una altra idea motriu entre els promotors del Manifest: S’intentava i s’intenta que el Manifest puga servir de testimoni a tots aquells que continuen la lluita civil i democràtica per alliberar i reconstruir la nostra Nació. 

 

Finalment cal dir que dissabte 2 de febrer de 2008, 800é aniversari del naixement de Jaume I, aparegué als diaris El País i Levante una pàgina de publicitat dedicada al Manifest Basset-Bausset en la que, a més, hi constava el nom i professió de cada signant, així com la relació de dignataris als quals ja s’havia remès el Manifest. Aquesta mateixa pàgina va eixir a El Punt el dia 3 de febrer i al núm. 1234 d’El Temps de data 5 de febrer. El bloc del manifest es va fer públic el dia 31 de desembre, darrer dia de l’Any Jaume I

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!