Antoni Soy

Eunomia

29 de setembre de 2006
0 comentaris

Alguna Pregunta Més??: sobre les inversions en infraestructures.

Ja hem parlat molt, potser massa, d’aquest tema, tanmateix m’agradaria fer encara, i per acabar(??) de moment, Alguna Pregunta Més (APM):

  • A què es destinen els més de 9.000 milions de € que l’estat preveu com a transferències de capital en els pressupostos de 2007??. A quines Comunitats Autònomes van a parar tenint en compte que a Catalunya només en rebem 283 milions??.
  • Tenint en compte que les inversions regionalitzables només s’han incrementat un 8,3% i que les no regionalitzables ho han fet en un 33,7%, a quines Comunitats Autònomes i en quina proporció afavoriran aquestes inversions no regionalitzables??. Per tant, tenint en compte el fort increment de les inversions no regionalitzables, bona part de l’augment de les inversions de l’estat no està subjecte als compromisos de l’Estatut: el Sr. Solbes ha fet una bona feina per a l’estat.
  • Els 169 milions de € que es dedicaran a rescat de peatges es descompten de possibles inversions a Catalunya, signifiquen menys inversions a Catalunya, en contra del que preveu l’Estatut i del que s’havia fet en el pressupost de 2006, en que el fons de rescat de peatges es comptabilitzava a part de les inversions en infraestructures.

Desprès de tots els malabarismes amb les xifres, la inversió total a Catalunya només representa un 14% de la inversió total regionalitzable, fins i tot un 0,6% menys que en el pressupost de 2006. Així doncs, es menor que l’any passat i no dóna compliment al “nou” Estatut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!