Etziba Balutxo...

Bartomeu Mestre i Sureda

MALLORCA BRAMULA: NO ENS FAREU CALLAR!

Deixa un comentari
Està fet de tu, Bausán! El compte enrere comença. L’has feta grossa! Has anat a moure abelles i gratar ronya com els genocides. Al costat d’un descendent del botifler Truyols que atacà Barcelona, t’has rodejat de covards que no gosen plantar cara i defensar els drets del poble.
Tens l’obligació de preservar el patrimoni cultural i fas tot el contrari. Estàs prevaricant i, de la mateixa manera que t’aturarem els peus amb el clam popular estampat ahir a les parets del Consolat de Mar, els tribunals et posaran al teu lloc. Has negligit a consciència contra la teva Constitució. Contra l’Estatut d’Autononia. Contra la Declaració Universal dels Drets Humans. Seràs servit! Està fet de tu! Tenies el 27% dels possibles vots. Ara ni això! Pots demanar un ministeri, perquè aquí has acabat les feines.

***

Un buf d’aire esfondrarà el castell de la mentida
i la nua veritat brillarà de llum vestida!

T’HEM DECLARAT LA GUERRA!

No et facis el sord! Mallorca bramula contra la teva arrogància partidista. Si et pensaves que, amb els teus “quinetes de Alcalá” (Chicholorenso-KorkeKampos-Bosque-i-més-púrria), ens havies declarat la guerra als mallorquins anaves ben errat de comptes! Tu no has fet res! A banda de mentir més que un ase no fa pets, de dir que faries el que calia fet (per incrementar l’atur? per apujar imposts? per destruir la convivència i la pau social?), tu no fas, perquè ets incapaç de construir. Només saps dividir, enfrontar, fer mal. Ets un autèntic “conquistador”. Ja et pots posar el casc de Pizarro… perquè  acabaràs com va acabar ell a Mèxic!

Et pensaves que havies imposat l’estat de setge? Que havies decretat una quarentena? Això et pensaves? Doncs, no. És Mallorca sencera que s’ha revoltat contra les teves bravates de fatxenda. Tu, tan espanyol que compixes la teva obligació constitucional de “proteger y preservar las lenguas del estado” i vols exterminar la que et correspon salvaguardar; tu, tan renegat que violes dècades de consens i entesa social en matèria lingüística per atiar la confrontació; tu, seràs (ja ets, de fet!) víctima de la teva estultícia! 

La foto que adjunt la vaig fer jo mateix a les 19h d’ahir, 25 de març, a les escales de la plaça Major. Es veu la Rambla farcida de gent, plena com un ou. Gent de totes les edats i condicions socials, de Ciutat, de la Part Forana, de col·lectius d’immigrants que volen ser mallorquins de ple dret i no esbiaixats com tu. Doncs, després d’haver fet la foto, encara vaig estar gairebé dues hores més i encara passaria gent i més gent, una gentada! La rambla s’omplí a vessar no una ni dues ni tres, sinó moltes més vegades. Milers de persones, com mai abans a la història, reclamaren allò que d’ençà fa vuit segles ha estat igual: A MALLORCA, EN CATALÀ!

La manifestació de fa 35 anys del 29 d’octubre de 1977 romandrà, com a fita primera, gràcies al crit valent i clar de Josep Maria Llompart: català! català! català! Però la manifestació d’ahir va multiplicar el crit i l’assistència. Quan molts creien que havies aconseguit desmobilitzar el poble, Mallorca va posar-se dreta per plantar-te cara. Tu, i tota la tropa com tu, passareu a la història de les grans ignomínies. Els escolanets d’amén dels pobles (Carraixeta i Tauler de Felanitx, per exemple) també passaran a la història de la vergonya. No sou gent de pau, sinó de guerra. Doncs, guerra tendreu! L’esperit dels foners i dels agermanats és viu i s’escampa arreu. No tendreu terra per córrer. Volíeu esclafar el poble i sotmetre les seves llibertats. Ara pagareu cara l’arrogància.

No heu sabut administrar la victòria electoral. No n’heu sabut perquè no sou demòcrates, sinó uns autèntics prepotents. Heu cregut que la majoria absoluta us donava drets quan qualsevol demòcrata sap que allò que teniu són deures! La democràcia és el govern de la majoria, sí, però molt més important que això és el respecte a la minoria. En aquest cas, a més, hauríeu de tenir en compte que no la majoria social (el 73% de la ciutadania!!!) no és vostra, perquè no us ha votat. Així que podeu deixar de mangnificar un vot tan esquifit com el que teniu, perquè no sou res i no representau res. Si a això hi afegiu que una part dels qui us votaren i feren campanya amb vosaltres ja us han girat l’esquena (Cristòfol Soler, Joan Huguet, Miquel Segura, Antoni Pastor…), aleshores la vostra preocupació hauria de ser encara molt més gran.

Qui va per llana pot romandre tos i és el vostre cas. Un President tan sectari no és un president, és un sectari. Has volgut imposar la teva ideologia partidista a tot un poble. Quina pretensió tan ingènua, la teva! Quina curtor de mires! Quina manca de perspectiva històrica! Quina nul·la generositat amb els qui no pensen com tu! Aquí hi ha el punt de desencontre: tu no penses! Tu ataques de manera irracional i no ets conscient del que fas. La llengua catalana, aquesta que tu tan malament parles, però que tant odies, no és cosa teva. No tens cap dret ni un a administrar-la, perquè no et pertany. El català, com qualsevol llengua del món, és patrimoni cultural de la humanitat. L’aportació que ha fet al món de la Filosofia, de la Ciència, de les Arts i de les Lletres és d’una importància gegantina que tu, pobre nanet de pedaç de fira, ni tens ni tendràs mai, perquè passaràs a la història dels qui pretenien atemptar contra un patrimoni cultural que havien de protegir per llei! Vols cercar al diccionari el significat de prevaricar? El trobaràs a la lletra P (darrera l’O), però potser els teus assessors jurídics te’n podran fer cinc cèntims en rebre la denúncia.  

Tu i tots quants s’han atrinxerat a la irracionalitat, cavalcant al galop contra la llengua, com ja feren amb Televisió de Mallorca [M], també volen condicionar els acords democràtics adoptats als Instituts de les Illes Balears. Els teus ignorants i presumits cortesans genuflexes fins i tot discriminen llaços simbòlics. Res a dir del morat, del vermell o del dogal negre que el PP va fer posar a totes les escoles. En canvi, el qui simbolitza la defensa del català és desautoritzat perquè no és ni balear ni espanyol. Feis-vos-ho mirar, perquè a la Sala de Palma hi ha la senyera del rei en Jaume I, amb el vostre criteri, no es podrà tornar a fer mai més la Festa de L’Estendard, la més antiga d’Europa! Mirau si sou ases! Heu mostrat el llautó del vostre sectarisme ideològic.
 
Tanmateix, Bausán, et perseguiran les nostres memòries. Has retallat els mugrons de les teves padrines i repadrines que alletaren la teva nissaga en la llengua que tu proscrius. Aviat no seràs res més que un mal record. Un estirat pretensiós i ignorant que volia domesticar el  nostre poble. No tens categoria. Quan tothom t’haurà oblidat i siguis menys que cendra podrida, l’idioma que has intentat exterminar enaltirà el poble que tu ara malmenes. No ets un estadista ni un home de govern, ets un sectari radical, un colonitzador de baixa estofa. Representes una llorineta que gemega enmig de la claveguera pudenta que tu i quatre rates heu fet del teu partit guerracivilista. Per això no condemnareu mai els crims del franquisme, perquè en representau la quinta essència. Sou uns poca-cosa, uns no-ningú.

Ah! No seré tan ingenu com els organitzadors que encara et reclamen que reflexionis, no. Un ens com tu no pot ser mai racional i, per tant, reclamar-te reflexió i una sàvia rectificació és de pobres i beneits. Així que, vull que ho tenguis clar: ja no anirem més de víctimes; els mallorquins t’hem declarat la guerra! Estàs avisat i que consti en acta!

PS.- Quant a la magna manifestació, hi ha moltes d’anàlisis a fer. En privat, enviaré algunes reflexions als organitzadors, perquè la bona experiència ens regala oportunitats de millora per prendre nota en molts de camps. Per exemple, hi varen mancar cançons com aquestes:

Antoni Roig, NO ENS FAREU CALLAR!:
http://www.youtube.com/watch?v=_kNbAhdBGcQ

Guillem d’Efak, SIAU QUI SOU!:
http://www.youtube.com/watch?v=FpIlnLbFwLU
AQUESTA TERRA ÉS NOSTRA!:
http://www.youtube.com/watch?v=BtvY9i58D_M&feature=related

Aquesta entrada s'ha publicat en IDENTITAT I LLENGUA el 26 de març de 2012 per Bartomeu Mestre i Sureda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.