ELS PAÏSOS CATALANS COM A UNITAT D’AGRESSIÓ

“Els Països Catalans som una unitat d’agressió, tots estam agredits d’alguna manera o altra i aquesta unitat d’agressió es el que provoca la nostra unitat de restauració”. La frase pertany a Blanca Serra, vicepresidenta de la Federació d’Organitzacions per la LLengua Catalana, la FOLC, i es va pronunciar ahir en el decurs de l’acte inaugural de l’exposició 1714-2014, una llengua cap a la llibertat, que a través de 20 panells expositius vol mostrar la realitat de la llengua catalana en la totalitat de l’àmbit lingüístic i en diferents àmbits. La mostra, comissariada pel sociolingüista Jordi Solé i Camardons es podrà veure durant els propers deu dies a la seu de l’Espai País Valencià-Casa de València del carrer Còrsega, abans d’emprendre el seu cicle d’itineràncies.

Serra fa fer un esment molt especial a un dels panells, “Volen silenciar el País Valencià que parla català” i assegurà que la recuperació de mitjans de comunicació en la llengua del país “serà un dels temes cabdals de les properes eleccions del 2015”, i es referí també a la situació de la batalla legal en la defensa del català a les Illes, “que sembla ignorar el president Bauza, que només vol destruir i destruir”.20141015_205753

Serra també mostrà la seva preocupació per la situació del català al Principat si finalment s’aconsegueix la independència: “haurem de veure què passarà en el futur en una Catalunya independent i quin estatus ocuparà la llengua”.

Per la seva banda, el comissari Jordi Solé va explicar que l’exposició arriba “totalment actualitzada” després de la que es va mostrar fa ja sis anys i que el es pretén és mostrar la realitat de la llengua en tot el territori de parla catalana “perquè és la nostra nació lingüística, la nostra pàtria és la llengua catalana i acceptar fronteres és o una agressió inacceptable o un error nostre que oblidem l’extensió real del país, un gran mal que patim tot sovint al Principat i que arracona la força de la llengua, una actitud que fa mal i debilita tota la nació”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *