PEDRES, MARS, OCEANS

la casa virtual d'un free-lance sense clients, d'un escriptor sense sou i d'un ciutadà sense estat.

17 de maig de 2012
Sense categoria
0 comentaris

LA CIÈNCIA POT SALVAR EL PAÍS

Dos científics de la fundació Champaliaud guanyen una beca d’ 1 milió d’euros

La fundació Champaliaud és un dels centres de recerca més importants de Portugal. I en aquests temps de crisi que corren darrerament els seus treballadors han demostrat que l’excel·lència és una de les vies de sortida, malgrat que els governs no vulguin invertir ni en investigació ni en cultura. Ara dos d’ells acaben d’aconseguir sengles beques d’1 milió d’euros per gastar en tres anys en la seva recerca.
El doctor Carlos Ribeiro està estudiant de quina manera els animals que tenen gana escullen els nutrients del seu cos, com escullen les proteïnes o els hidrats de carboni en cada un dels casos.
Per la seva banda el doctor Alfonso Renart, que investiga com funcionen les xarxes neuronals que sostenen la memòria a curt termini també ha aconseguit diners per continuar investigant.
En un moment en què tot està enlaire i en el qual Portugal troba múltiples motius per al desànim, és una bona notícia veure que els seus científics continuen endavant, això sí, amb el suport de les institucions de fora. La decisió de concedir aquestes beques als investigadors torna a passar la mà per la cara a un govern que només veu accions immediates i a curt termini i que no se n’adona de la importància que té fer política de continuïtat.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!