Tombant pel Mascançà

El bloc de Miquel Bresolí

Publicat el 7 d'agost de 2022

Els Notable People del Pla d’Urgell

Fa uns dies, VilaWeb va publicar una notícia on parlava de Notable People, una pàgina on hi ha un mapa interactiu amb això, les persones més notables, més famoses de cada ciutat, poble… del món.

I mirant al Pla d’Urgell podem trobar que, si ens guiem pel grafisme (els més famosos, entre els famosos, surten amb una mida de lletra més gran) el personatge més popular del Pla d’Urgell és el futbolista Bojan Krkić que, sense entrar en polèmiques locals, es situa a Linyola.

El món cultural és el que té més representants amb el filòleg Joan Solà (Bell-lloc d’Urgell) i el lingüista Sebastià Serrano (Bellvís, encara que posen el seu nom damunt del poble dels Arcs, del mateix municipi), l’escriptora Maria Mercè Marçal (Ivars d’Urgell) i el periodista Carles Porta (Vila-sana).

Segueixen els polítics, amb Miquel Badia (Torregrossa) i Joan Reñé (Fondarella). I també hi ha un eclesiàstic, el beat Antoni Dalmau (Miralcamp), i un altre esportista, Ramon Moya (Castellnou de Seana).

La capital del Pla d’Urgell, Mollerussa, te a l’empresari Antoni Brufau.

I Barbens, Golmés, el Palau d’Anglesola, el Poal, Sidamon i Vilanova de Bellpuig no tenen, a l’hora d’escriure aquest apunt, ningú prou famós com per sortir anomenat…

Editat: a banda de l’observació que he fet de mesurar la popularitat per la grafia de la lletra de cada personatge, si marquem damunt de cada nom apareix una puntuació que es la que marca en quin lloc estan classificats. Així anem dels 6955 del Bojan als 2.432.539 d’Antoni Dalmau. També diu el gènere de cadascú i si està viu (amb la precaució d’un segurament sí -Probably yes) o mort (amb un contundent No -Nope-).

Salvador Dalí (amb un 38), Antoni Gaudí (300) i Joan Miró (505) són els tres més famosos dels Països Catalans.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Història local, per baladruga | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent