Avi Pep

Respirem i pensem.

6 de juny de 2022
0 comentaris

Vells papers, vells records, velles reflexions …

Aquests dies, fent endreça als calaixos de casa, van reaparèixer vells papers, quan fas endreça sempre passa això, com deia vaig trobar vells papers, papers de mitjans del 87, fa quatre dies, be quasi quatre dècades i em va fer gracia perquè els papers en qüestió, ens situen entremig de dues etapes del Montpeità, la primera a cavall entre mitjans dels anys 70 i principis dels 80, i la segona a partir de principis del 89. Cal esmentar que la primera etapa del Montpeità, el setmanari sortia gràcies a la tasca de l’anomenada Associació de pares de família de Sant Fruitós de Bages.

Va ser en el decurs de la primera meitat de l’any 1987, quan va néixer l’Associació de Veïns “la Unió” de Sant Fruitós de Bages, i el mes de juliol del mateix any va sortir el primer informatiu de l’associació, informatiu que era un full fotocopiat nomes a una cara i distribuït per tot el poble mensualment, a la segona meitat del 88 va passar a ser bimensual. A principis del 89, l’informatiu va passar a anomenar-se “Riu d’Or”.

En el numero 1 sortien algunes noticies entre les que es pot destacar la que recordava que s’havia iniciat el termini per poder reclamar les quantitats cobrades de més de contribució urbana, actual IBI, dels anys 1985 i 1986, i que el període finalitzava el 31 d’octubre. També es feia referencia a que s’estaven rebent les notificacions de la revisió cadastral, tot i el recurs que havien presentat quasi 400 veïns, i que s’havia rebutjat.

En el mateix full informatiu també hi vam posar dues insercions que m’agradaria compartir textualment. La primera era la presentació de la nova Associació i els motius que van fer que una colla de santfruitosencs la constituíssim.

“Benvolguts amics: volem donar-vos a conèixer la recentment constituïda Associació de Veïns de Sant Fruitós de Bages, a la que hem anomenat “LA UNIÓ”. L’Associació ha nascut amb el propòsit de col·laborar en el desenvolupament del nostre poble; perquè en aquesta tasca, tenim molt a dir-hi tots plegats. Pensem que hem de prosseguir el treball fet pels nostres pares, el nostres avis i moltes generacions anteriors tot continuant escrivint la Història d’aquest poble que té un munt d’anys; i això es una tasca en la que tenim que participar-hi tots. Si en cap moment haguéssim de fer alguna critica, aquesta serà constructiva, tenint en compte el benestar de tota la població. No volem convertir-nos en protagonistes de res, nomes desitgem que el protagonista en sigui un: EL NOSTRE POBLE; per això ens oferim per a col·laborar amb tots els que pensin que abans que els interessos particulars, hi ha d’haver els de SANT FRUITÓS DE BAGES.”

La segona es la primera de les frases que publicàvem a cada butlletí. En aquesta ocasió es va escollir una de Rabindranath Tagore:

“Les arrels fan les branques fruitoses des de sota la terra, i no n’esperen cap guardó”

Hi ha reflexions que eren valides fa un parell de segles i encara ho son ara. imatges: Josep Sanfeliu

Divendres negre
03.12.2023 | 4.58
Criptomonedes
28.08.2022 | 7.15

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.