Avi Pep

Respirem i pensem.

2 de juny de 2022
0 comentaris

Turisme

Ja fa dies que als mitjans de comunicació es parla del turisme, del gran benefici que significa per la economia del país, i de com millora el rati del PIB gràcies als turistes. També hi ha qui ho veu diferent, els que critiquen tanta massificació, els que creuen que tanta gent no aporta cap benefici als ciutadans, al cap i a la fi molts del turistes que venen es gasten pocs diners, tot i que per a ells possiblement son molts diners, i com a contrapartida generen molts residus i molta despesa associada als serveis que utilitzen.

Suposo que tothom te la seva part de raó. Però comencem, amb que arriben els turistes al nostre país? amb avio lowcost? qui fa el benefici, l’aerolinia? que a més de que tributa al país que li es més favorable fiscalment reb ajudes econòmiques del govern de la regió de destinació? hi afegim, combustibles, contaminació ..? els que venen, deixen beneficis per pagar tot això? si? de conya, no? perquè els volem? que venen en vaixell? d’entrada si no més fan escala, ara es qüestiona precisament això, poc benefici ens deixen, o no surten del monstruós vaixell o si surten la majoria ho fan amb excursions contractades amb la mateixa naviliera, i qui suposeu que fa el negoci? si, clar, la naviliera. A més la contaminació que generen aquests monstres aeris i marins, diuen que es brutal, i això si que ens ho deixen aquí.

Després hi ha la qüestió del personal que treballa al sector, quins son els seus salaris? darrerament també s’ha parlat molt de si els sous son correctes o no, sous mínims, llargues jornades laborals, fins i tot alguns polítics, amb motiu de les queixes de que no es troben treballadores i treballadors, apunten la possibilitat de pagar salaris una mica més elevats; hi ha una qüestió clara, si volem parlar de lliure mercat, parlem-ne per tot, si a qualsevol sector hi ha més demanda que oferta, i al mon laboral també ha de ser així, els preus augmenten, no fer-ho es anar en contra del lliure mercat, així en que quedem? si ja se que això significaria possiblement augmentar els preus als turistes, però possiblement ara es el que toca, possiblement mai ens teníem que haver cregut que podíem tenir de tot a baix preu, això no quadra amb la economia real, la economia de les macro xifres ens diu el que volen que ens diguin els capitostos capitalistes, però no reflexa la realitat del poble cada cop més pobre i més oprimit. M’agrada recordar el que fa uns anys deia un conegut economista, menjar tot tipus de fruita tot l’any a preus barats, no es possible ni es sostenible. imatge: de katermikesch en pixabay.com

Turisme
02.06.2022 | 6.44
Rutes segures
31.07.2022 | 5.19
A Oci
Mantenir corruptes
26.02.2024 | 1.29

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.