Avi Pep

Respirem i pensem.

31 de juliol de 2022
Oci,
0 comentaris

Rutes segures

Es despisten, no tenen clar quina línia han de seguir a l’hora de tractar, regular i solucionar afers de convivència social, que impliquen problemàtica legal, es a dir activitats delictives. Em refereixo a la darrera proposta de la ciutat de Barcelona i segur que a altres també, de crear rutes segures entre les zones d’oci i els transports públics, per tal de que les persones, principalment noies, sense oblidar altres col·lectius agredits, puguin sortir de festa amb menys possibilitats de ser agredides.

Com deia una de les noies, resulta que son elles les que han de modificar la seva vida, les seves costums i les seves rutines, per intentar que no les agredeixin, i en canvi els agressors  no sembla pas que els preocupi, al cap i a la fi les dades oficials que rebem contínuament, diuen que aquests tipus de delicte continuen creixent. Ara si han afegit les ja famoses, penoses i perilloses punxades en zones d’oci.

Com els hi hem de demanar a tots els responsables de vetllar pel nostre benestar, que davant de qualsevol agressió s’ha d’actuar amb rapidesa i amb duresa? però quan a més hi ha agressions dures que comporten danys físics i psicològic, es a dir quan hi ha violència masclista, violència sexual, amb agressions, violacions i fins i tot assassinats, els responsables de locals, espais públics, policia i juristes, han d’estar al peu del canó, han de ser corresponsables per tractar, corregir i eliminar totes aquestes accions i activitats delictives. No podem continuar anant amb el lliri a la ma, no podem continuar valorant una violació o un assassinat, des de una perspectiva nomes moral, dient o pensant allò de que això no es correcte, això no es fa … no, hem de ser valents, ens hem de deixar de tonteries i dir prou, actuem amb la contundència que requereixen actes d’aquest tipus, una violació o una mort no es pot quedar nomes amb allò de pobre, no esta be del tot, no el creiem capaç de fer una bestiesa com aquesta.

Si els actes delictius superen la línia de la incorrecció moral, el càstig també ha de superar el llindar de la reprimenda de bon rotllo. Actuem amb contundència, els agressors han de saber que els seus actes indecents i criminals, tenen una conseqüència dura i irreversible sobre ells mateixos, no nomes sobre les víctimes. Imatge de S. Hermann & F. Richter en Pixabay

Quina triem?
25.03.2022 | 10.37
A General
Ensurt
17.07.2022 | 10.39
COP27, a cop de jets
12.11.2022 | 2.05

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.