Avi Pep

Respirem i pensem.

2 de maig de 2022
0 comentaris

Mascaretes per a les vaques

Llegint aquest titular a la premsa, d’entrada vaig pensar que era una conya, però sembla ser que no, que no es conya. Deia el periodista que, el príncep de Gal·les, que si arriba a poder manar serà amb el nom de Carles III, vol posar mascaretes a les vaques, i no es pas per la covid, es pel gas meta que emeten pel nas al respirar.

Resulta que el gas hivernacle en qüestió, no el treuen mitjançant les flatulències, no, l’expulsen del seu cos pel sistema respiratori, i per tal de reconduir aquesta situació, els hi volen posar unes mascaretes que els hi cobreix el morro i mitjançant un convertidor catalític, transformar el meta en diòxid de carboni diluït amb aigua.

I em pregunto si es tan greu aquesta emissió de gasos de les vaques? resulta que al món es calcula que hi ha 1.500 milions de vaques i per aquest motiu, diuen que l’emissió de gasos es perillosa.

Ara parlem de les mascaretes, quina durada tenen aquestes mascaretes? un dia? unes hores? quantes mascaretes es tindran que utilitzar al llarg del temps? com diu el periodista, suposo que es més fàcil posar mascaretes a les vaques (increment del maltractament animal?) que limitar els vols dels multimilionaris en jets privats o els vols en low cost, o tants i tants estris contaminants.

En el fons, quina es la qüestió que es persegueix? la contaminació? la comercialització de mascaretes? es possible que ens diguin que el que busquen es el benestar de les persones …. riem o plorem? si, perquè ens diuen que els hi preocupa el gas de les vaques, però no que es mati a la gent de gana, o que es mati a la gent amb guerres, o que es violi i es mati a les dones, no, això no es tan important com els gasos de les vaques.

Imatge: pixabay.com

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.