Avi Pep

Respirem i pensem.

6 de juliol de 2022
0 comentaris

Hi volen vaques i no plaques

Es curiós, be curiós no, podríem dir que una vegada més els interessos empresarials i comercials no van de la maneta amb els interessos socials i humans; darrerament molta gent s’ha omplert la boca i ha omplert munts de paper, diaris, revistes … parlant de les benaurances de l’energia solar, les benaurances que segons la wikipedia descriuen les característiques de les persones que són considerades beneïdes per Déu, en aquest cas podríem dir que es refereix a aquelles persones que es creuen beneïdes per la possessió de la veritat absoluta, i que es creuen estar sota un estàndard “celestial”.

D’entrada diré que mai he suportat que per dir que s’ha escrit quelcom s’utilitzi la construcció gramatical de “posar negre sobre blanc” que carai vol dir això? tan difícil es dir que hem escrit una redacció, una norma, unes opinions …

Però parlem d’energia solar, com deia al principi, ara molta gent, massa, ens vol fer partícips de les bondats d’utilitzar l’energia solar, i es cert, però fa anys que es cert, no es cap descobriment d’aquest segle. Fa un pila d’anys, no se … trenta, quaranta … amb un familiar que malauradament ja ens va deixar fa temps, ens vam interessar per aquesta qüestió, i la veritat es que tot i que la tècnica no estava tan evolucionada com ara, el parent en qüestió ja era partidari d’estudiar amb mes profunditat la utilització de l’energia fotovoltaica.

Però centrem-nos en l’actualitat, i com deia al principi, una noticia llegida a la premsa diu que una colla de veïns s’organitzen en contra del projecte d’un parc fotovoltaic, projecte que sembla ser ocuparia més de 8 hectàrees i tindria unes 9.500 plaques solars, i d’aquí el titular de l’escrit, que es el lema de la plataforma opositora al projecte: “A les pastures hi volem vaques i no plaques”.

No tinc cap intenció de qüestionar l’energia solar, Deu me’n guard, però si que com a ciutadà puc qüestionar on es volen instal·lar aquests tipus de projectes. A veure, ara mateix no crec que la ubicació més adequada per aquestes quasi 9.500 plaques solars, siguin uns prats de pastura, i menys si valorem que en aquella zona ramadera no es pas on es gasta mes energia. Si la energia es gasta o malgasta principalment i lògicament en zones densament poblades com les grans ciutats i el seu entorn industrial, perquè hem de malmetre espais agrícoles i forestals, instal·lant un munt de plaques solars? perquè no les instal·lem a les teulades de la infinitat de naus industrials que hi ha a l’entorn de les grans i mitjanes ciutats? no ens deixem enganyar, aquest espais als que em refereixo, ja els van deixar malmetre els polítics del seu moment, tot havia de ser polígons industrials, i a molts llocs encara tenen o tenim aproximadament la meitat del sol industrial per construir, i del que esta construït algú es digna a explicar-nos quants metres hi ha buits? no, ni ho diran pas mai, fer-ho significaria acceptar que al llarg dels anys hem estat dirigits per una colla de persones que han optat per decisions inadequades.

I una altra qüestió, quan aquestes plaques fotovoltaiques finalitzin la seva vida útil que en farem? ningú ens explica com reciclarem tot aquest material, si es que es pot reciclar, i a quin preu. Però això ho deixarem per un altre dia. Imatge de andreas160578 en Pixabay.

COP27, a cop de jets
12.11.2022 | 2.05
Dèficit
06.08.2022 | 11.57

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.