Avi Pep

Respirem i pensem.

28 d'agost de 2022
0 comentaris

Criptomonedes

Fa temps que es parla d’aquest “producte”, es que no se pas com anomenar-ho, es parla de moneda digital, de divisa digital, de productes digitals … la qüestió es que cada cop més, tots plegats ens endinsem a noves modes, nous conceptes, nous riscos.

Llegia avui que a Espanya funcionen més de 100 empreses, segons la CNMV, sense cap tipus d’autorització del regulador econòmic. Això no vol dir pas que siguin il·legals, en realitat son firmes que no s’adapten a les normes del regulador perquè senzillament no n’hi han, de fet tan el Banc d’Espanya com la CNMV adverteixen dels riscos per la manca de regulació i els buits legals.

Deia fa un temps un conegut economista que les criptomonedes actualment no son ben be monedes, el motiu? es clar i senzill, perquè la gran majoria de gent no les utilitza com a mitja de pagament habitual, si no com a producte d’inversió, el que la converteix en un producte d’especulació financera i de risc.

Cada vegada més sovint hi ha, diguem-ne empreses o empresaris, que fan reunions, trobades, i/o cursos per parlar i explicar tot això de les criptomonedes, recentment se’n va fer un a Badalona i crec que aquests dies hi ha una concentració a Madrid. Els crítics els acusen de secta i de rentar el cervell principalment als joves, i els partidaris del fenomen els consideren uns visionaris i que l’únic que volen es la fi de la dictadura de la banca tradicional, no se en que ens hem de quedar, busquem informació i siguem capaços de construir la nostra pròpia opinió. A Madrid sembla ser que es promocionava l’esdeveniment, segons la premsa, com si fos de franc, tot i que llegim també que s’ha de fer una reserva de “seient” que costa 47 euros, i si hi podien assistir unes 7.000 persones, ràpidament podem fer números. També es deia que la previsió era de que on line possiblement tindrien un nombre similar de seguidors, el que no es comenta es si aquests també havien de pagar o no.

A mi hi ha una cosa que em resulta curiosa, sempre em passa el mateix quan es tracta de poder obtenir beneficis fàcil i ràpidament, i es que quan hi ha la promesa de fer-te ric sense esforços i en poques setmanes, no entenc que fan els promotors d’aquests esdeveniments o cursos, que suposadament ja son milionaris, treballar encara per explicar a la resta com també s’han de fer rics … ah si, explicar com tots podem ser milionaris, tots milionaris? no m’ho crec. Imatge de Gerd Altmann en Pixabay

 

Els petards
27.06.2022 | 10.06
El gran mastegot
31.03.2022 | 5.50
A General
Quina triem?
25.03.2022 | 10.37
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.