MASSALFASSAR MOCIÓ DE CENSURA

Avui dilluns 13 de juliol a Massalfassar, el meu poble, s’ha consumat la Moció de Censura que Ciudadanos, Partit Popular i Demòcrates Valencians, havien presentat anteriorment per tal de fer fora el govern de Compromís en minoria. L’edil del PSOE tal i com va fer en el ple de pressupostos s’ha afegit a la comitiva donant suport a la Moció.
La Moció de Censura és un dels grans lastres de la Llei Electoral que cap partit modifica. Quan es manté aquesta opció límit, deu ser perquè a tots els interessa fer-ne ús d’aquest article legal de daga enverinada. La Moció de Censura, com totes les normes, és clara en quan a terminis, proporcions i tot allò que la matemàtica pot resoldre sense dubtes. No obstant això, com totes les normes, dona auspici a buits legals que els magistrats han de resoldre, doncs els arguments exposats pels censors, no sempre encaixen en la norma. En definitiva com totes les lleis, la Moció de Censura, no es lliura de tenir la moral del qui la proposa, legisla, imparteix, executa o en fa un ús d’ella com ara mateix ha passat a Massalfassar.
En si mateix em sembla una mesura extrema i molt injusta, i més quan el que la facilita resulta ser l’alcalde de l’anterior legislatura que encapçalava la llista de Compromís, que tu vares recolzar. Llavors aquesta norma pren una dimensió de tempesta estival amb pedres com el puny que et fan jas el cap i el cor. L’esperança que vàrem dipositar amb ell els electors, es corresponia amb el desig de canvi de tot el País Valencià. Eixe canvi no ha arribat mai a Massalfassar. Encara no se que li va passar pel cap a Carles essent alcalde triat pel poble, per a sospitar de tothom que li envoltava. Per a desvincular-se de l’equip de govern i canviar de procedir governant a cops de puny sobre la taula. Per a recaptar informació detallada sobre la opinió que cada veí tenia sobre ell, de cada associació. S’entén que un alcalde ha de conèixer de prop el teixit humà i social del municipi, però amb tant de detall?. De què recelava Carles? . No he trobat l’objecte ni el motiu d’aquesta desconfiança que el va portar a tancar-se en ell mateix. Perquè aquest canvi tant radical? És eixe el motiu personal per a validar la Moció de Censura? Si és així, el ex alcalde convindrà que no ha estat la millor opció, tot i que les persones hem de governar la vida pròpia, tot i que tenim dret a canviar de rumb, quan eres un càrrec públic has d’acceptar que tu vares optar per servir al poble, llavors la teua vida pública deixa de ser pròpia i passa a ser del poble. Pot ser eixa és la mala consciència que el va portar a crear un abisme entre ell i Compromís, havia d’estar lliure de responsabilitat i tornar-se a presentar sense eixa càrrega que ja no volia. Malauradament , si, malauradament per a vostè, i el temps em donarà la raó, va tornar a eixir amb minoria absoluta però compartida amb el PSOE, el seu enèmic confés que ara li ha donat suport.
Ciudadanos era, d’acord el sondeig, el partit més ben posicionat per a arribar a l’alcaldia, no obstant el poble va preferir Compromís, tot i no estar Carles, Cs però, es va quedar pel camí i desil•lusionats doncs ja havien cantat victòria abans de produir-se la derrota. El Partit Popular va caure en picat i probablement li va passar el mateix que a Cs. Senyors les eleccions són així, us ho diu u que n’ha perdut moltes. No podem passar per alt el posicionament del representant del PSOE, sobre el qual pesava, tal com va manifestar el Partit, una ordre d’expulsió si donava suport a la Moció, s’acomplirà l’amença?.
Els arguments aportats pels censors, es sostenen amb paper de fumar. En primer lloc els pressupostos no es varen aprovar, tot i contemplar objectius de tots, perquè la majoria no ho va voler, i puc dir que aportaven millores substancials per a la població, si a ells no els ajustava, on és ací el motiu per a tirar mà de la Moció? No és això motiu d’oposició i debat?. L’altre argument “potent” ha estat la gestió de la pandèmia del Covid-19, un argument eteri que a mi personalment no em consta així, doncs el personal de l’ambulatori es mostrava satisfet de la gestió al respecte de l’equip de govern.
El resultat de tot plegat és que l’equip de govern a parat fora amb una moció de censura, recolzada per la oposició en bloc. Els municipis no ens mereixem eixe tracte, som la base del País Valencià i la força que atomitza l’economia, la sanitat, l’ensenyament…Cada dia resulta més evident que els grans partits estatals consideren millor les grans empreses que ens xuclen la sang i enfonsen l’economia pròpia, que a nosaltres mateix. No obstant això, tingueu molt present, que quan s’accepta aquesta forma de fer política, l’engany va inclòs i que la enverinada norma, pinta l’Espasa de Dàmocles sobre aquells que la utilitzen.
Massalfassar no oblidarà que no se li ha permès realitzar el canvi i te aquesta assignatura pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*