TOT UN PAIS

Països Catalans i Llibertat

20 de setembre de 2015
0 comentaris

ELS LUMPEN ANTICATALANISTES

De tant en tant apareixen en la premsa opinions de gent del món de la cultura (i expressament no els dic «gent de cultura») que reflecteixen una postura que en altres èpoques s’haurien atribuït a una classe de persones que s’anomenaven «lumpen».

La definició que si li ha donat a aquest grup com «rateres, delinqüents i prostitutes» (Karl Marx) no es pot aplicar a la gent que em refereixo: Albert Boadella i recentment Isabel Coixet, perquè pertanyen al món de la cultura.

Més aviat ens hem de referir a la segona part de la definició de lumpen, que descriu la seua posició ideològica: són políticament incapaços de participar en reformes i per això se’ls valora sociològicament com consolidants de les relacions de classe i de poder existents.

L’únic referent d’identificació que tenen i mostren és el poder de l’estat espanyol perquè els proporciona allò que desitgen: béns materials, reconeixement personal o artístic.

De la mateixa manera, la gent del món de la cultura com Boadella i Coixet són una vergonya per al col·lectiu de la cultura tan castigat i al qual ells pertanyen i que ha sofert el més fort atac de la política cultural del model Wert-Rajoy.

No els interessa la importància de l’actual moviment d’alliberament de Catalunya. Ells expressen una postura conservadora que emana de la seua alienació nacional: és gent catalana que està disposada a vendre’s a la reacció espanyola perquè li va molt bé per al seu tren de vida o simplement per quedar bé en els cercles espanyols. Aquesta consciència que tenen del que estan fent i la traïció al poble català que això comporta, els fa còmplices del poder espanyol.

Cal recordar que no s’expressen en un periòdic català sinó que prefereixen un periòdic eminentment espanyol: «El País», un periòdic d’un espanyolisme exacerbat darrerament. Aquesta elecció és al mateix temps un acte d’autodefinició: la pertinença a la comunitat nacional espanyola i no a la catalana.

Amb les seves paraules volen ridiculitzar i no pas analitzar el que està ocorrent: darrere de la idea de Coixet de la marmota està el menyspreu vil de la vida política catalana i de les aspiracions nacionals catalanes.

Però alerta amb aquesta gent, perquè després de la victòria del moviment d’emancipació català, que s’albira el 27 S, poden arrimar-se als guanyadors de les eleccions, perquè això és la seua essència de lumpen: estar al costat dels vencedors per treure’n profit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!