des del marge

el paisatge i altres accidents

9 de març de 2016
0 comentaris

SOPA de FIDEUS

HISTÒRIES de la POBRA ANTÒNIA.

L’Antònia sempre es menjava les sopes amb ganivet. Des que la van deixar de péixer que ho feia així: tallava el caldo de dalt a baix, després de dreta a esquerra, i llavors lentament anava sucant la fulla del ganivet, talment fos una cullera, recollint cada vegada una mica, molt mica, de sopa.

–Que se’t refredarà  –l’advertien. Però es veu que  hi estava avesada i, quan la cuina ja estava endreçada i els plats nets, la pobra Antònia encara seia a taula intentant pescar amb el seu ganivet de mànec de fusta els granets de maravilla que rodolaven o els fideus que s’escapolien.

L’Antònia era gansonera, ja ho sabien, però fos quin fos el seu capteniment, la família feia temps que li havia promès que sempre tindria la seguretat d’un plat a taula. Un plat pla, és clar.

 

Històries de la pobra Antònia      desembre 2015

 

foto: Montmeló  ©ddm


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.