Inmigración y República Catalana de Diego Arcos

Preguntes i respostes sobre la immigració i la República

18 de setembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

ESCRATXE A GARZÓN EN BUENOS AIRES

 ESCRATXE A GARZÓN EN BUENOS AIRES 

Nombrosos militants del Capítol Argentí de l’organització Euskal Herriaren Lagunak ( EHL ) ( Amics del Poble Basc ) van impedir que l’ex jutge espanyol Baltasar Garzón parlés en un acte convocat pel degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires , Héctor Trinchero i que va comptar amb la presència del diputat nacional Remo Carlotto i del filòsof Ernesto Laclau . El tema de la convocatòria era el de “Drets Humans i processos d’emancipació” .

Des de poc abans de començar l’activitat , programada a l’Auditori de la Facultat a la qual va concórrer nombrós públic, els integrants de l’organització solidària amb el poble basc es van repartir entre els assistents esperant el moment de l’entrada de Garzón . L’exjutge advertit que es preparava un escratxe contra ell va optar per no assistir , tot i que els dissertants repetir una i altra vegada que “ja estava arribant” a la Facultat .

injuriós per als drets humans que un dia com avui, que recordem la massacre de la “Nit dels llapis” (http://es.wikipedia.org/wiki/Noche_de_los_L%C3%A1pices ) , en què van ser assassinats nombrosos estudiants durant la dictadura militar , es convidi a aquesta Facultat a un repressor del poble basc , a un home repudiat per Aquesta consigna , juntament amb crits de ” Garzón repressor ” va ser repetida diverses vegades pels militants de EHL , mentre es repartien volants denunciant qui era realment el convidat que va optar finalment per no assistir a la trobada . (veure text complet del volant , al peu de la nota )
De seguida , mentre el degà Trinchero assenyalava que ” tenim visions diferents però tots podem opinar, ja que aquí vam venir a parlar de drets humans “, un altre integrant de Amics del Poble Basc , va assenyalar al públic assistent i als components de la taula que ” qui hem vingut aquí a denunciar qui és en realitat Garzón , som tots militants populars , molts de nosaltres hem passat per la tortura i ens sembla de molt mal gust se li segueixi donant cabuda a un sinistre personatge com Garzón , ja que per el seu  jutjat , l’Audiència Nacional franquista , van desfilar centenars de joves bascos i catalans que com els nostres 30 mil germans desapareguts , van ser brutalment torturats i el senyor Garzón sempre ho va consentir . Més encara , va multiplicar les detencions i les penes contra els militants bascos i catalans que lluiten per la seva independència del regne Un altre jove de EHL , nascut a Espanya i fill d’un exiliat argentí , va aconseguir que l’escoltés en silenci , quan evocant les velles solidaritats de molts habitants del poble espanyol i les seves organitzacions populars es va rebre i va donar suport als exiliats argentins . En nom d’aquesta memòria , ens resulta nefast que en aquest país que és avantguarda en la lluita pels drets humans se li doni aixopluc a un jutge repressor com Garzón , que ha fet de la persecució implacable als militants bascos gairebé una forma de vida . D’aquesta manera , amb els estrofes del popular ” com als nazis et passarà … ” repetides per part dels assistents , es va donar per finalitzat el escratxe, que va causar nombrosos comentaris favorables entre la comunitat estudiantil de la Facultat .

font : Euskal Herriaren Lagunak , Capitulo Argentí

 

ehlargentina@gmail.com

 

 

Companys / es: Aquest personatge que vosaltres homenatgeu no és el que sembla. Té dues cares . Els expliquem :

a ) Baltazar Garzón ha convalidat amb el seu accionar tot tipus d’atropellaments en contra de militants bascos s , catalans , gallecs i fins àrabs que residien a Espanya. Tots ells van passar pel Tribunal d’Excepció franquista que Garzón presidia ( l’Audiència Nacional ) i des del qual va facilitar condemnes de fins a 30 anys de presó a patriotes independentistes . Però el que és pitjor , habilitar la impunitat per torturar al no acceptar mai les denúncies formulades pels detinguts , alguns d’ells martiritzats totes, violades totes, colpejades pels esbirros policials espanyols, de manera similar al que aquí passava a l’ESMA o en altres camps d’extermini .

b ) Garzón , amb la seva doctrina de permetre allargar els temps d’incomunicació fins a 5 dies als detinguts  en mans dels serveis policials, va facilitar que els repressors s’acarnissaran amb el presoner fins obtenir ” confessions ” a força de picana elèctrica, banyera o penjar els seus cossos encadenats cap per avall.

c ) Amb l’excusa que tot militant independentista era d’ETA , va enviar a la presó centenars de bascos/es i catalans . 150 d’ells i elles van denunciar tortures i Garzón no va investigar cap .

d) Garzón també va il·legalitzar nombroses organitzacions polítiques i culturals , però no content amb això, la va emprendre amb la llibertat d’opinió i va manar a clausurar dos diaris, dues revistes i una ràdio, fent detenir diversos dels seus periodistes .

e) A més , l’ex jutge que es presenta com abanderat de la lluita judicial anti franquista , va invalidar des del seu càrrec el sumari de 152.237 víctimes identificades del franquisme , presentat per diverses organismes de drets humans d’Espanya. ( veure http://www.forumperlamemoria.org/?La-paradoja-de-Garzon

f ) Garzón és un gran amic de l’oposició al chavisme . Ell en persona va estar a Veneçuela quan Hugo Chávez no li va renovar la llicència al canal colpista RCTV i va recolzar explícitament als colpistes . En aquest temps , l’exvicepresident i actual alcalde de Caracas , Jorge Rodríguez , el va acusar de ser “un pallasso que va venir al nostre país a tractar de donar-nos lliçons de democràcia . Aquest jutge pro – imperialista va per Llatinoamèrica pagat i tarifat a dir el que vol escoltar l’oposició veneçolana”.

Recentment , Garzón acaba de prologar el llibre “Estat delinqüent”, escrit per dos amics del feixista Capriles, Carlos Tablante i Marcos Tarre .

g) També l’exjutge va assessorar l’expresident colombià Álvaro Uribe Vélez i avui ho fa amb el president Santos . (veure declaració completa a: http://www.derechos.org/nizkor/colombia/doc/bgarzon1.html = )

GARZÓN , COM ” CLARÍN ” : MENTEIX . Sobre el seu passat sempre lligat al poder (fins que els va deixar de ser útil), i un present de ” defensor de drets humans”, quan porta a les orelles els crits de dolor i terror de les noies i nois que van ser torturats per la policia a la qual l’exjutge va creure , va emparar i defensar .

Per això diem : GARZON NO ÉS BLAT NET i ho denunciem com ho haguessin fet els nostres 30 mil germans desapareguts i assassinats .

EUSKAL Herriaren LAGUNAK ( Capítol Argentina ) – Amics del Poble Basc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!