AraVot

Blog sobre política actual... i no tan actual.

5 d'abril de 2020
0 comentaris

L’estat oblidat que va participar en mundials i en les Olimpíades

La Primera Guerra Mundial va reconfigurar el mapa d’Europa, amb cinc votacions en els antics territoris alemanys, inclosa la part de parla alemanya de Bèlgica o a Silèsia. Tanmateix el cas més complicat era la regió del Saar, una reclamació de França d’ençà que l’havia perdut el 1815 però clarament de majoria alemanya.

El territori va quedar com un estat controlat per la Societat de Nacions, però de facto administrat per França i va retornar a Alemanya el 1935 quan un 90% dels votants van optar per la reunificació. Després de la Segona Guerra Mundial va tornar a sorgir el problema, i es va tornar a crear un estat independent, el qual va formar part entre 1950 i el 1956 del Consell d’Europa, de la FIFA, i va prendre part en les Olimpíades de 1952 de Hèlsinki i als tornejos classificatoris del Mundial de Futbol de 1954 a Suïssa.

La fase classificatòria pel mundial té la peculiaritat que el conjunt de Saar es va enfrontar a l’Alemanya Federal, amb qui es reunificaria després d’un referèndum el 1955. A més, la selecció va guanyar un partit contra Noruega.

Continuant amb el futbol, el país tenia la seva pròpia lliga, que va ser incorporada en la temporada 1951/52 en l’estructura alemanya. El principal equip, el FC Saarbrücken, amb un nivell més alt que la resta de conjunts, va ser convidat per França a participar en la Ligue 2. L’equip va guanyar el campionat, però no li va ser permès ascendir, en gran part per l’oposició d’altres clubs, com l’Estrasburg, el qual s’havia vist obligat a jugar a Alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

El club decidiria llavors crear la Saarland Pokal, de caràcter amistós i on van participar estats de diversos països i la primera edició la guanyaria el mateix FC Saarbrücken contra l’Stade Reims. Finalment, de la mateixa manera que la resta d’equips del Saar, s’incorporaria a la lliga alemanya, com també faria tot el país uns anys després.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!