Entrevista exclusiva als insurgents iraquians de les Brigades de la Revolució del 1920 – 2a PART

A continuació us oferim la segona part de l’entrevista concedida en exclusiva a aquest bloc per un portaveu d’un dels principals grups insurgents iraquians. En l’entrevista, el Dr. Abdal·lah al-Ani, membre del buró polític de les Brigades de la Revolució del 1920 analitza per Interpretant el món àrab i l’islam la situació actual a l’Iraq, i comenta l’opinió que tenen els insurgents de fets tan diversos com el paper del poble kurd en el nou Iraq, o la reacció de l’opinió pública del nostre país a la intervenció militar nord-americana de 2003.

El text que us presento a continuació és la traducció de la segona part de l’entrevista, que va ser realitzada en àrab. Les respostes no han estat resumides, mutilades ni censurades i expressen exclusivament l’opinió i el punt de vista del grup armat Brigades de la Revolució del 1920.

Segona part de l’entrevista al Dr. Abdal·lah al-Ani, membre del buró polític de les Brigades de la Revolució del 1920 (llegiu la primera part aquí)

per Jordi Llaonart

– Quina és l’opinió de les Brigades de la Revolució sobre l’autoritat i l’autonomia kurda del nord de l’Iraq?

Nosaltres sempre distingim entre el poble kurd i els partits kurds autoritaris. Els kurds són una part essencial del poble iraquià. No ens imaginem de cap manera un Iraq sense kurds. Els kurds han de mantenir el seu estatus per a protegir la seva diversitat cultural i lingüística. Per això cal tenir-los en compte i tractar amb ells sobre la base del respecte mutu.

D’altra banda, mostrem el nostre rebuig a les pràctiques dutes a terme pels partits polítics del nord de l’Iraq: la persecució contra el seu poble, la corrupció de l’administració i el monopoli dels grups de poder, també rebutgem les pràctiques dels partits que juguen a escampar l’odi entre els pobles de l’Iraq i els anuncis d’una possible separació de l’Iraq. Aquests partits, en realitat, no representen el poble kurd ni tenen sentiments veritables pel seu poble.

– Com interpreten les Brigades la lluita pel control de la regió de Kirkuk? Kirkuk és una regió kurda, turcmana o àrab?

El problema de Kirkuk forma part de les pràctiques equivocades dutes a terme pels partits kurds per a intensificar el conflicte nacional en aquesta ciutat. La lluita pel seu control forma part del seu pla per separar-se de l’Iraq i l’establiment d’un estat kurd. Això ha portat les milícies dels partits kurds a cometre assassinats, detenir i deportar la població per tal de canviar la composició demogràfica de la ciutat, i preparar la seva annexió a la regió autònoma kurda. La història d’aquesta ciutat demostra que turcmans, àrabs i kurds hi coexisteixen des de fa centenars d’anys i que els problemes entre ells han estat la conseqüència de les interferències des de l’exterior.

Creiem que Kirkuk és un model per a l’Iraq, ja que hi viuen tots els grups que componen el poble iraquià, i que formen un mosaic meravellós. Per nosaltres, la qüestió de Kirkuk ha de ser resolta a través de l’entesa de totes les parts. Això, però, després de solucionar el problema principal, que és l’ocupació.

– Veuen els pobles europeus com a enemics? Són hostils a tots els estats i governs que van participar en l’ocupació militar de l’Iraq?

Som musulmans i la nostra religió ens ordena respectar la vida humana. També som iraquians i no volem enemistar-nos amb ningú. El poble iraquià és conegut per la seva tolerància i amor pels altres, però vam haver de prendre les armes en defensa del nostre país, envaït per les forces d’ocupació dels EUA i els seus aliats.

La nostra guerra es limita a les tropes que han envaït les nostres terres i violen els drets del poble de l’Iraq, i distingim entre l’agressor i el que no ho és. També diferenciem entre pobles i governs, i entre els que van recolzar l’ocupació i els que la van rebutjar i denunciar. A través d’aquesta entrevista volem rendir homenatge a tots els pobles i organitzacions, així com a la Comissió Europea, que va expressar el seu rebuig a la invasió i l’ocupació a través de reunions i grans manifestacions. També saludem als que segueixen alçant la veu per a defensar els drets de les persones innocents i treballen per a treure a la llum els crims de guerra i les violacions dels Drets Humans, especialment a Espanya.

– Temen que la comunitat internacional declari el boicot al seu país, si les Brigades de la Revolució assoleixen el poder i participen en les institucions polítiques de l’Iraq?

Les Brigades no lluiten per fer-se amb el poder o per ocupar càrrecs polítics. Tenim el deure de lluitar en nom de tot el poble iraquià i no estem sols en aquest honor. Si sumem forces amb la resta de faccions germanes, alliberarem l’Iraq de les urpes de l’ocupació. Treballarem junts per a la reconstrucció i l’eliminació dels efectes de l’ocupació. Esperem retornar la seguretat i l’estabilitat al país perquè pugui tornar al lloc que li correspon en la comunitat internacional.

Autor: Jordi Llaonart

Fi de la segona part de l’entrevista al Dr. Abdal·lah al-Ani, membre del buró polític de les Brigades de la Revolució del 1920 (llegiu la primera part aquí)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Iraq per arabislam | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent