Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

31 de gener de 2010
2 comentaris

Quan una carretera està mal pintada

El codi de circulació, diu molt clar que quan a la carretera hi ha mes d’un carril, el carril dret es per circular, i l’esquerra per avançar. Quan una carretera passa de dos a un carril, el que hauría de desaparèixer sempre, seria el que es per avançar. No entenc perquè tant sovint, passa com a la foto, es fa desaparèixer el carril dret. Això, provoca que la gent, amb antelació es posi al carril esquerra, vagi a velocitat lenta o ràpida. Si la carretera estigués pintada be, tothom circularia pel carril dret, com mana el codi de crculació, i si ens trobéssim amb algún vehicle circulant per sota de la velocitat màxima permesa, tindríem la possibilitat d’avançar-lo, sempre que la distància al final del carril esquerra ens ho permetés. Amb la carretera pintada així, provoca que la gent es posi al carril esquerra per si de cas, encara que circuli a una velocitat molt per sota de la permesa, que quan algú vulgui avançar ho faci per la dreta, infringint el codi de circulació i posant en perill la seva seguretat i la dels vehicles propers, i provoca la congestió puntual del transit, ja que havent-hi dos carrils, a la pràctica queda com si només n’hi hagués un.
Es massa freqüent que la incompetència de la gent que decideix com han de ser les senyalitzacions de les carreteres actuïn amb criteris nefasts. Ja en vaig parlar en aquests posts, al nus de El Papiol, en direcció Barcelona-Girona, està mal fet, en canvi el de Girona-Tarragona, es perfecte.
Els criteris sobre senyalitzacions, s’haurien de revisar, i posar mecanismes per corregir tots els errors que s’hagin pogut fer, i no senten com una modificació recent com aquesta de la foto, s’hagi pogut fer sense tenir en compte el codi de circulació, ni la lògica de la seguretat vial, donant per bo el criteri d’algú que creu que s’ha de prioritzar als vehicles mes ràpids i als conductors mes espavilats.

  1. És evident que els falta criteri, que no tenen seny, que els caldria una mica més de coherència. I és bo que algú els faci veure els seus errors, sobretot si aquest algú (en aquest cas, tu) sap perfectament de què parla perquè es passa hores i hores a la carretera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!