Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

8 de desembre de 2006
0 comentaris

IRAQ

Diuen que el país que oblida la seva història, està obligat a repetir-la, i això es el que els ha passat als Estats Units, que ja no es recordaven del que va passar a Vietnam, i han tornat a ensopegar amb la mateixa pedra.

Quan el Sr. George W. Bush va envair Iraq, molts ens varem manifestar en contra d’aquest disbarat, per moltes raons, i una d’elles es que sabíem que ningú podia preveure com acabaria, i la veritat es que vam fer curt. Que jo des d’aquí en la meva modesta ignorància, no sabes fins a quin punt arriba la complexitat de la societat Iraquiana, es comprensible, però que una potència mundial no estigues informada, senzillament, no m’ho crec, hi ha d’haver mes coses que ens amaguen.

Que Saddam Hussein era un dictador i un sanguinari ho sabíem tots, però fer una invasió com aquesta en els temps que som, es un disbarat. No es pot envair un país respectant els drets humans, es impossible, i no es pot fer res sense respectar els drets humans, no ho podem permetre. El propi inici de l’invasió llençant bombes sobre la població civil, ja va ser un error, però era necessari per a l’invasió.

Però ara el mal ja està fet, i al final, hauran d’enviar els soldats cap a casa i ja os apanyareu, un país destruït i en guerra civil. Diuen que ho van fer per democratitzar al país, però ho van fer per quedar-se amb el petroli, i ara els abandonaran a la seva sort, perquè aquest petroli està sortint massa car.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!