Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

15 d'agost de 2009
3 comentaris

L’últim alé de Fidípides

Mai ho he fet, tant sols quan va morir Francesc Candel vaig comentar que quan feia el servei militar vaig llegir el llibre Trenta Mil Pessetes Per Un Home, però es evident que no soc cap crític literari, tant sols soc un camioner i a sobre poc afeccionat a llegir llibres, costum que vaig abandonar fa alguns anys per la dificultat de concentració que tinc, pel que no voldria que ningú penses que vull fer una crítica, es sols una referència del que m’ha semblat el llibre.

Quan l’amic Josep Pastells va anunciar en el seu bloc que volia escriure un llibre de relats curts amb la marató i el córrer com a tema principal, li vaig comentar que li podia explicar algunes anècdotes viscudes durant l’època de la meva vida en que corria un parell  de maratons l’any, a mes de diverses curses de mes de deu kilòmetres i mitges maratons. Dues anècdores que li vaig explicar van servir-li per escriure dos d’aquests contes, Efectes benèfics i Cinquanta maratons, en el primer com a desencadenant del final, i de fil conductor en el segon.

M’he divertit molt llegint-los, en part per estar ambientats en el mon del córrer i les maratons, i també per la seva manera d’escriure, on hi ha present moltes coses, corredors professionals i afeccionats, les relacions de parella, sexe, etc., pel que retraten cituacions força habituals, i divertides. Els contes mes curts tenen de protagonistes animals que corren. El primer conte, l’únic que no es ficció, relata de forma real les sensacions que va experimentar quan va córrer la seva primera marató. El penúltim, dona nom al llibre i fa referència al mític soldat. L’últim, Carta de Lydiard, es una suposada carta de qui va ser inventor del “jòguing”, molt interessant i divertida.
 
 El llibre es bilingüe Català/Castellà, per les dificultats que va tenir el Josep per publicar-lo només en Català i per estar residint des de fa alguns anys a Getafe. Podeu trobar mes informació al seu bloc, i en aquest post i en aquest altre, fa referència al seu llibre.
Els títols dels contes, son, La meva primera marató,El corredor metòdic, Amants del running, Efectes benèfics, Vidres trencats, Expo 2008, Marató de muntanya, Cinquanta maratons, Revenja, Resistència, Amb el cap alt, La fugida, Tres gossos, L’últim alè de Fidípides i Carta de Lydinard.

 

  1. Demostres que ets un bon amic en parlar del seu llibre al teu bloc. Puc dir-te que jo també me l’he llegit i que m’ha semblat molt ben escrit, directe, pensat, treballat i carregat de sentit. I felicitats per ser un camioner que llegeix. Només desitjo i espero que no ho facis al volant jejeje

  2. Moltes gràcies, Toni, per dedicar un post a L’últim alè de Fidípides. Ja saps que sense la teva amable col·laboració i els teus ànims inicials potser no hauria arribat a escriure’l. En certa forma, em vas impulsar a fer-ho i celebro que el resultat final no t’hagi decebut.

    Gràcies també a tu, Brigitte, per llegir-te’l i per dir que t’ha fet passar una bona estona. I ja que hi som, que acabeu de passar un bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!